Siirry sisältöön

Tulevaisuuden koulu -dialogit

Dialogeissa tulevaisuuden koulua tarkastellaan kolmen teeman kautta. Keskustelun virittäjänä toimivat asiantuntijoiden alustukset. Kokoamme keskusteluista julkaisun, jota jaamme päättäjille ja opetusalan Educa-messuilla.

Millaisille arvoille haluamme perustaa tulevaisuuden koulun ja millaisia arvoja koulutuksen kautta edistää? Miten hyvinvointi koulussa näkyy? Mikä edistää hyvinvointia koulussa, ja mitä esteitä sille on? Mitä tulisi tehdä kouluhyvinvoinnin edistämiseksi? Mitä tulevaisuuden koulussa pitäisi oppia? Mitkä ovat koulun tehtävät tulevaisuudessa?

Tulevaisuuden koulu -dialogit tarjoavat mahdollisuuden kokoontua käsittelemään rakentavasti koulun ja koulutuksen tulevaisuutta koskevia kysymyksiä ja jakamaan kokemuksia ja ajatuksia aiheesta. Keskustelujen tavoitteena on herättää keskustelua kouluhyvinvoinnista, koulun tulevaisuuden suunnasta ja tehtävistä sekä koulutuksen perustana olevista arvoista.

Tule mukaan keskustelemaan ja järjestämään keskusteluja

Kutsumme mukaan keskustelemaan ja keskusteluja järjestämään koulusta ja koulutuksesta ja niiden tulevaisuudesta kiinnostuneita henkilöitä ja organisaatioita. Keskustelujen järjestäjät saavat meiltä vinkkejä ja keskustelun järjestämiseen tarvittavat materiaalit.

Lue lisää tulevaisuuden koulu -dialogeista ja ilmoittaudu mukaan. 

Dialogisarjan tavoitteet

  • herättää keskustelua kouluhyvinvoinnista, koulun tulevaisuuden suunnasta ja tehtävistä sekä koulutuksen perustana olevista arvoista
  • lisätä ymmärrystä keskustelujen teemoina olevista kysymyksistä sekä tietoisuutta siitä, millaisia ajatuksia ne erilaisissa ihmisissä herättävät
  • kuulla ja tuoda esille erityisesti nuorten näkemyksiä keskustelujen teemoista
  • viedä dialogisuutta tällaisen kokeilun kautta kouluihin ja antaa keskusteluun osallistuville nuorille omakohtainen kokemus dialogista
  • haastaa kouluja ja muita tahoja käymään dialogeja koulun ja koulutuksen tulevaisuudesta.

Dialogeista kootaan julkaisu

Kokoamme keskusteluissa esiin nousseista teemoista ja ajatuksista julkaisun. Se ilmestyy tammikuussa 2023 Educassa, ja sitä jaetaan kiinnostuneille, päättäjille ja keskusteluihin osallistuneille.

Keskusteluun virittelevät asiantuntijoiden alustukset

Alustukset julkaistaan syksyn 2022 aikana.

Yhteystiedot

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan