Siirry sisältöön

Tulevaisuuden koulu -dialogit

Dialogeissa tulevaisuuden koulua tarkastellaan kolmen teeman kautta. Keskustelun virittäjänä toimivat asiantuntijoiden alustukset. Kokoamme keskusteluista julkaisun, jota jaamme päättäjille ja opetusalan Educa-messuilla.

Millaisille arvoille haluamme perustaa tulevaisuuden koulun ja millaisia arvoja koulutuksen kautta edistää? Mikä on oppimisen ja hyvinvoinnin suhde? Mikä edistää hyvinvointia koulussa, ja mitä esteitä sille on? Mitä taitoja tarvitaan ja miten koulun tulisi järjestyä, jotta oppijat saisivat valmiuksia maailman muuttamiseen?

Tulevaisuuden koulu -dialogit tarjosivat mahdollisuuden kokoontua käsittelemään rakentavasti koulun ja koulutuksen tulevaisuutta koskevia kysymyksiä ja jakamaan kokemuksia ja ajatuksia aiheesta. Keskustelujen tavoitteena oli herättää keskustelua kouluhyvinvoinnista, koulun tulevaisuuden suunnasta ja tehtävistä sekä koulutuksen perustana olevista arvoista.

Tule mukaan keskustelemaan ja järjestämään keskusteluja

Kutsuimme mukaan keskustelemaan ja keskusteluja järjestämään koulusta ja koulutuksesta ja niiden tulevaisuudesta kiinnostuneita henkilöitä ja organisaatioita. Keskustelujen järjestäjät saivat meiltä vinkkejä ja keskustelun järjestämiseen tarvittavat materiaalit.

Lue lisää tulevaisuuden koulu -dialogeista

Dialogisarjan tavoitteet

  • herättää keskustelua kouluhyvinvoinnista, koulun tulevaisuuden suunnasta ja tehtävistä sekä koulutuksen perustana olevista arvoista
  • lisätä ymmärrystä keskustelujen teemoina olevista kysymyksistä sekä tietoisuutta siitä, millaisia ajatuksia ne erilaisissa ihmisissä herättävät
  • kuulla ja tuoda esille erityisesti nuorten näkemyksiä keskustelujen teemoista
  • viedä dialogisuutta tällaisen kokeilun kautta kouluihin ja antaa keskusteluun osallistuville nuorille omakohtainen kokemus dialogista
  • haastaa kouluja ja muita tahoja käymään dialogeja koulun ja koulutuksen tulevaisuudesta.

Dialogeista koottiin julkaisu

Kokosimme keskusteluissa esiin nousseista teemoista ja ajatuksista julkaisun 13 keskustelua tulevaisuuden koulusta – Dialogit koulutuksen arvopohjasta, hyvinvoinnista ja tulevaisuuden koulun tehtävistä. Se ilmestyi tammikuussa 2023 Educassa, ja sitä jaettiin kiinnostuneille, päättäjille ja keskusteluihin osallistuneille.

Keskusteluun virittelevät asiantuntijoiden alustukset

Tulevaisuuden koulun arvoperusta: Planetaarisesti sivistynyt pitää huolta koko maapallosta.

Hyvinvoinnin ja oppimisen suhde: Koulukuntoisuus on väärä kysymys

Tulevaisuuden koulun tehtävät: Suomalainen koulu takaisin maailman huipulle

Materiaalia keskustelun ohjaajalle

Tulevaisuuden koulu -keskustelun vetäjän materiaalipankki

Yhteystiedot

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan