Siirry sisältöön

Kehitämme lasten ja nuorten hyvinvointia ja oppimista koulussa tukevia sisältöjä ja palveluita monin eri tavoin. Kumppaniverkostomme on laaja.

 • Osaamiskeskus Nuoska

  Osaamiskeskus Nuoska – Nuorisotyö kouluissa ja oppilaitoksissa. Osana Nuoskaa Opinkirjo kehittää kasvatuskumppanuutta opettaja-ohjaaja työparien muodossa.

  Osaamiskeskus Nuoska
 • Osallisuuden osaamiskeskus

  Osallisuuden osaamiskeskuksen tarkoituksena on lisätä tietoa ja vahvistaa nuorten osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia julkishallinnossa. Opinkirjo muodostaa yhdessä Nuorten Akatemian, Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton ja Koordinaatin kanssa opetus- ja kulttuuriministeriön vuosille 2020–2023 asettaman nuorisoalan osaamiskeskuksen.

  Osallisuuden osaamiskeskus
 • Harrastaminen koulussa -verkostot

  Opinkirjo on mukana lukuisissa virallisissa ja epävirallisissa asiantuntijaryhmissä ja kokoonpanoissa, joissa pohditaan harrastustoiminnan sijoittumista koulun yhteyteen. Tavoitteemme on nostaa esiin tutkimusperustaista tietoa koulussa tapahtuvan harrastamisen yhteydestä lasten ja nuorten hyvinvointiin sekä koulumyönteisyyteen.

  Harrastaminen koulussa -verkostot
 • Osallisuuden vahvistajat

  Osallisuuden vahvistajat -verkosto on osallisuusteemojen parissa työskentelevien ja aiheesta kiinnostuneiden ammattilaisten verkosto, joka kokoaa osallisuuden parissa työskentelevät yhteen pari kertaa vuodessa. Katso, miten pääset mukaan!

  Osallisuuden vahvistajat
 • Ilmastokirjo

  Opinkirjon Ilmastokirjo tukee ilmastokysymyksiin perehtymistä ja tiedonhankintaa sekä tarttuu lasten ja nuorten aloitteisiin ja hankki vastauksia kysymyksiin. Tule mukaan!

  Ilmastokirjo
 • Dialogit

  Dialogi ja dialogisuus ovat Opinkirjon toiminnan tapa. Kehitämme ja edistämme dialogisuuden toteutumista kaikessa toiminnassamme. Dialogin tavoitteena on ensisijaisesti ymmärryksen lisääminen ja kokemusten jakaminen käsillä olevasta aiheesta.  

  Dialogit

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan