Siirry sisältöön

Ilmastokirjo.fi vastavoimaksi ilmastoahdistukselle

Ilmastonmuutos ja ympäristöongelmat ahdistavat, mutta niin ei tarvitse olla! Käännetään huoli ja ahdistus tiedon, toiminnan ja tunteiden työstämisen kautta toivoksi.

Kehittämiskeskus Opinkirjon Ilmastokoulu-hankkeen tuottama sivusto ilmastokirjo.fi tarjoaa opettajille tukea ja työkaluja ilmastonmuutoksen käsittelyyn monialaisesti tai oman oppiaineen kautta.

Sivustolle kootut tietolähteet ja toimintamallit kannustavat kokonaisvaltaiseen, kokemukselliseen ja oppilaslähtöiseen toimintaan ja ratkaisujen kehittämiseen yhdessä opetussuunnitelman edellyttämän aktiivisen kansalaisuuden ja ekososiaalisen sivistyksen hengessä.

Ilmastokirjon tukemana opettajat ja ohjaajat voivat käsitellä ilmastoteemoja lasten ja nuorten kanssa rakentavasti, innostavasti ja käytännöllisesti toiminnan ja yhteiskehittämisen kautta. Yhteistoiminnallisten projektien avulla oppilaat voivat tutustua yhteiskunnan ja elinkeinoelämän toimintaan ja ratkaisuihin sekä ideoida uusia ja vaikuttaa siellä, missä ilmastonmuutosta koskevia päätöksiä tehdään.

Ilmastokirjon Suora linja tarttuu lasten ja nuorten aloitteisiin ja hankkii visaisiin kysymyksiin asiantuntijan vastauksen. Ilmastokirjon kautta oppilaat ja opettajat voivat myös vaikuttaa päättäjiin ja luoda yhteyksiä medioihin ja järjestöihin.

Lähdetään yhdessä hankkimaan tietoa, vaikuttamaan ja toimimaan!

Ilmastokirjo.fi-sivusto

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan