Siirry sisältöön

Potentiaalit esiin!

Näytä kykysi: kehitä ja ideoi, vaikuta ja luo uutta yksin tai yhdessä muiden kanssa. Osallistumalla Yritys Hyvään tai Tutki-Kokeile-Kehitä-tapahtumaan voit voittaa raha- ja muita palkintoja tai jopa edustuspaikan kansainväliseen kilpailuun! Ehkä otat ensiaskeleesi kohti politiikan ja vaikuttamisen maailmaa Nuorten parlamentissa, tai tutustut järjestötyöhön TET-harjoittelijana Opinkirjossa.

Yritys Hyvässä rohkeus kannattaa

#yrityshyvä

Kirjoita, pitchaa, videoi, vlogaa, sävellä, ideoi, keksi, kehitä, kampanjoi – päästä luovuutesi valloilleen! Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Kilpailussa saat ideoida rohkeasti, heitellä villejä ajatuksia ja käyttää mielikuvitusta. Osallistua voit yksin tai yhdessä kavereiden kanssa, ja voittajatyöt palkitaan rahapalkinnoin.

Lue lisää ja osallistu YH:n sivuilla!

Klikkaa tästä Yritys Hyvän sivuille!

Siirry sivulle

TuKoKe kokoaa yhteen tieteistä ja tekniikasta kiinnostuneet

#tukoke

Oletko innostunut tutkimuksesta tai ongelmanratkaisusta? Suhtaudutko intohimoisesti kirjallisuuteen, psykologiaan, matematiikkaan, biologiaan, fysiikkaan tai mihin tahansa muuhun tieteeseen? Osaatko ehkä koodata tai rakentaa prototyyppejä? Tai haluatko yksinkertaisesti selvittää vastauksen johonkin arkielämässä eteesi tulleeseen kysymykseen tai ongelmaan?

Tutki-Kokeile-Kehitä eli TuKoKe on on suunnattu 4–20-vuotiaille tieteistä ja teknologiasta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Opinkirjo järjestää TuKoKen yhteistyössä Tekniikan Akateemiset TEK ry:n kanssa. Työt kaikilta tieteenaloilta ovat tervetulleita – TuKoKe ei ole pelkästään luonnontieteitä varten! Voit osallistua tutkimuksella, projektilla, keksinnöllä tai idealla yksin tai ryhmässä. Osa töistä valitaan vuosittain järjestettävään lopputapahtumaan, jonka osallistujat palkitaan rahastipendein. 

Katso lisätietoja ja osallistu TuKoKen kotisivuilla.

Tutustu TuKoKen kotisivuihin!

Siirry sivulle

Nuorten parlamentissa pääset tutustumaan vaikuttamiseen

#nuortenparlamentti

Miten yhteiskunta toimii? Millaisia vaikutusmahdollisuuksia nuorilla on? Nuorten parlamentti -toiminta on tarkoitettu 8.- ja 9.-luokkalaisille yhteiskunnasta, politiikasta ja vaikuttamisesta kiinnostuneille, ja se huipentuu joka toinen vuosi Eduskunnassa järjestettävään Nuorten parlamentin täysistuntoon. Joko sinun koulussasi toimii parlamenttikerho?

Lue lisää valmistautumismateriaalista,  Nuorten eduskunta -sivuilta , seuraa istunnon valmistelua ja lue lisää edellisen istunnon tapahtumista Nuorten parlamentti -blogista tai seuraa Nuorten parlamentin omaa facebook-sivua.

Etsitkö TET-paikkaa?

#opinkirjo

Meillä voit tutustua monipuoliseen järjestötyöhön! Hae TET-harjoitteluun Opinkirjoon lähettämällä meille vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja jatko-opintosuunnitelmistasi. Kuvaile myös sitä, mitä haluaisit TET-harjoittelun aikana oppia.  Ota yhteyttä Tiina Karhuvirtaan.

Kokeile vapaaehtoistyötä

Opinkirjo voi tarjota vapaaehtoistyötä koulujen ja oppilaitosten vapaaehtoistoiminnan kursseille. Kysy lisää Tiina Karhuvirralta!

Yhteystieto

Tiina Karhuvirta  Erityisasiantuntija, FM 050 515 0017 etunimi.sukunimi@opinkirjo.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan