Siirry sisältöön

Vloggauskerho

Vloggauskerhon tavoitteena on tukea nuoria tuomaan esille omia ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on nostaa esille nuorten omaa ääntä heille merkityksellisissä asioissa.

Nuorten ääni esiin

Lastensuojelun keskusliiton selvityksen mukaan lapset ja nuoret ovat huolissaan siitä, mitä heistä julkaistaan netissä. Suomessa on ollut tavoite taata kaikille lapsille ja nuorille perusedellytys toimia tietoyhteiskunnassa mm. vahvistamalla tietoyhteiskuntaosallisuutta ja mediataitoja. Digimediaa on käytetty nuorisotyössä pääasiassa tiedottamiseen ja kommunikointiin ja luovat ratkaisut ovat harvassa. Sosiaalinen media on yksi kommunikoinnin väylä, jossa nuoret ilmaiset itseään ja pyrkivät vaikuttamaan.

Lapset ja nuoret arvelevat, että ikätoverit eivät välttämättä edes tiedä miten toimia sosiaalisessa mediassa ja voivat siten tietämättään loukata toisiaan.

Toiminnan aloittamista varten on luotu 6 videon tutoriaalisarja.

Nuori vlogaaja Jari Hynynen jakaa hyviä vinkkejä aloittelijoille, miten päästä vauhtiin vlogaamisessa. Videotutoriaalien aiheina ovat:

Kuvaaminen ja harjoittelu

Suunnittele kuvaaminen

Videoiden julkaiseminen

Elokuva ja erikoistehosteet

Kuinka menestyä videoilla?

 

Videoihin pääset tutustumaan Opinkirjon Youtube-kanavalla.

Materiaali on hyödynnettävissä kerhotoiminnassa, opetuksessa, nuorisotyössä ja muussa nuorten toiminnassa. Nuoret voivat hyödyntää materiaalia myös omatoimisesti.

Hanke toteutettiin vuosina 2017-2018 Wihurin apurahan turvin.

Yhteystieto

Tiina Karhuvirta  Erityisasiantuntija, FM 0505150017 etunimi.sukunimi@opinkirjo.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan