Siirry sisältöön

Rohkeasti yrittämään!

Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Jokainen saa tilaa omille pohdinnoilleen ja mahdollisuuden kertoa, mitä yrittäminen ja yritteliäisyys juuri itselle merkitsevät. Kilpailussa saa rohkeasti ideoida, heitellä villejä ajatuksia ja käyttää mielikuvitusta!

Osallistu yksin tai yhdessä…


Yritys Hyvä -­kilpailun ydin on yrittäjyyden käsittely lapselle ja nuorelle mielekkäällä tavalla. Se tarjoaa monenlaisia itseilmaisun ja toteuttamisen tapoja, näkökulmia 
yrittäjyyden pohdintaan ja mahdollisuuksia harjoitella työelämässä tarvittavia taitoja. Kilpailu kannustaa omakohtaisiin pohdintoihin ja tuotoksiin.

Yritys Hyvään osallistuminen on onnistunut tapa opetussuunnitelmien toteuttamiseen. Kilpailun avulla opettajat voivat toteuttaa ilmiöpohjaisuutta, monialaisia oppimiskokonaisuuksia ja yhteisopettajuutta. Yritys Hyvä antaa ideoita ja inspiraatiota esi- ja alkuopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen yrittäjyyskasvatukseen.

… koulussa tai vapaa-ajalla

Koulussa toteutettavien töiden lisäksi voi osallistua myös vapaa­ ajalla ilman opettajan ohjausta, esimerkiksi harrastepohjalta. Kilpailu innostaa ja kannustaa toteuttamaan omien vahvuuksien mukaisen kilpailutyön joko yksin tai yhdessä. Tehtäviä voi tehdä yksin, ystävän kanssa tai erikokoisissa ryhmässä.

Kilpailusarjat ja tehtävät

  • esi- ja alkuopetukseen
  • 3.–6. luokille
  • 7.–9. luokille
  • lukioon ja ammatilliseen koulutukseen
  • opettajaksi opiskeleville

Osallistuminen

Kilpailutyöt voidaan toteuttaa kaikissa sarjoissa osana opiskelua opettajan ohjaamana, vapaa-ajalla oppilaan/opiskelijan itsenäisenä työskentelynä tai esimerkiksi kerho- tai oppilaskuntatoiminnassa.

Kilpailutyöt lähetetään sähköisellä lomakkeella osoitteessa yrityshyva.osallistumme.fi. Tarvittaessa työn voi lähettää myös postitse, mutta silloinkin täytetään sähköinen ilmoittautumislomake. Tarkemmat ohjeet töiden palauttamisesta löytyvät Yritys Hyvän verkkosivuilta. Kilpailu­aika on 5.9.–1.3.

Kaikki palkitaan

Kaikki loppukilpailuun lähetettyjen töiden tekijät opettajineen saavat palkinnon. Voittajat kutsutaan toukokuussa Yritys Hyvä -gaalaan Helsinkiin. Kaikki voittajat palkitaan raha- stipendein (100 –1000 €).

Arviointi

Kaikki kilpailuun lähetetyt työt arvioidaan sarjoittain esiraadeissa, ja esiraatien valitsemat työt siirtyvät kilpailulautakunnan arvioitavaksi.

Arvioinnissa eduksi katsotaan

  • yrittäjämäinen ote ja oppijalähtöisyys
  • ajattelun rohkeus ja innovatiivisuus
  • mielenkiintoiset esitystavat

Tarkemmat arviointikriteerit löytyvät kilpailun verkkosivuilta. Kilpailuun toivotaan mahdollisimman monenlaisia tuotoksia.

Tarkemmat ohjeet ja vinkit kilpailuun:

Tutustu kaikkiin tehtäviin: yrityshyva.fi
Ilmoittautuminen kilpailuun: yrityshyva.osallistumme.fi

Yritys Hyvä logo

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan