Siirry sisältöön

Hymy-veistoksen saajan valinta

Hymy-veistoksen saaja valitaan äänestyksen perusteella. Saajaksi voidaan äänestää henkilöä, joka on parhaimmalla tavallaan toiminut Hymyn arvojen mukaisesti.

Äänestäminen

 

Tutustukaa Hymyn kriteereihin henkilöstökokouksessa tms. yhteisessä tilaisuudessa. Olisi hyvä, jos äänestysprosessi olisi riittävän pitkä. Toivomme, että kriteerit edistävät työyhteisössä halua toimia niiden suuntaisesti. Jos mahdollista, kriteereistä voisi keskustella aika ajoin myös toimintavuoden aikana, ja suorittaa äänestys vasta sen loppupuolella.

Työelämän Hymy -tunnustuksen saaja äänestetään koko työyhteisön keskuudesta.

Äänestys suoritetaan suljettuna lippuäänestyksenä. Jokaisella työyhteisön jäsenellä on yksi ääni. Päättäkää ja ilmoittakaa selvästi, kuinka kauan äänestys on auki, ja milloin ääntenlaskenta suoritetaan.

Äänestyslappuun kirjoitetaan sen henkilön nimi, jota halutaan äänestää Hymyn kriteereiden mukaisesta toiminnasta työyhteisössä. Lippuun voi myös perustella, miksi juuri tämän henkilön tulisi saada Hymy-tunnustus.

Äänestyslappu pudotetaan yhdessä sovittuun äänestyslaatikkoon tai muuhun keräyspisteeseen, joka on sijoitettu kaikkien työyhteisön jäsenten saavutettaville. Mikäli työyhteisössä on etätyöntekijöitä, on huolehdittava, että myös heillä on mahdollisuus äänestää. Hymyn kriteerit on hyvä sijoittaa näkyviin lähelle äänestyslaatikkoa.

Ääntenlaskenta suoritetaan sovitun äänestysajan päätyttyä. Eniten ääniä saanut palkitaan Hymy-veistoksella. Tasatuloksen sattuessa arpa ratkaisee. Tulos ilmoitetaan tunnustuksen saajalle, joka saa valita, haluaako tunnustuksekseen Hymypoika- vai Hymytyttö-veistoksen.

Prosessia johtaa henkilöstöasioista vastaava henkilö, kuten rehtori tai henkilöstöpäällikkö.

Veistos luovutetaan saajalleen sellaisessa tilaisuudessa, jossa kaikki työyhteisön jäsenet voivat olla läsnä, esimerkiksi kevätjuhlassa, virkistyspäivien yhteydessä tai muussa juhlavassa tilaisuudessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan