Siirry sisältöön

Luodaan yhdessä hyvää ilmapiiriä

Hymy-toiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten sosiaalisten taitojen vahvistaminen, hyvän ilmapiirin luominen ja kiusaamisen ehkäiseminen.

Tavoitteena on, että Hymyn arvoja ja hyveitä käsitellään kouluvuoden tai lukukauden alussa ja ne ovat esillä koko lukuvuoden edistämässä luokan hyvää ilmapiiriä ja vahvistamassa lasten ja nuorten sosiaalisia taitoja.  

Hymyn arvot ja hyveet edistävät ryhmän hyvää yhteishenkeä 

Hymy-veistoksen voi saada henkilö, joka

  • toimii luotettavasti ja reilusti
  • tekee rakentavaa yhteistyötä kaikkien kanssa
  • noudattaa sovittuja käytäntöjä
  • kohtelee kaikkia ystävällisesti
  • ei kiusaa koskaan
  • edistää koulunsa ja opiskeluryhmänsä hyvää yhteishenkeä
  • ottaa muut huomioon ja antaa työrauhan.

Hymy-veistokset osana Hymyä 

Hymy-veistokset  kannustavat lapsia ja nuoria harjoittelemaan sosiaalisia taitoja ja luomaan ryhmään hyvää yhteishenkeä.  

Hymy-veistoksen saaja valitaan äänestämällä

Oppilaat äänestävät Hymy-veistoksen saajaksi sitä luokkakaveria, joka on parhaiten toiminut Hymyn arvojen ja hyveiden mukaisesti. Luokka voi lisäksi määritellä omat tavoitteensa, jotka huomioidaan äänestyksessä.

 

Hymy-toiminnan toteutustavat vaihtelevat

Hymy voi olla perinteistä toimintaa, jota lapset osaavat odottaa.  Toteutustapoja voi myös uudistaa yhdessä oppilaiden kanssa. Koko kouluyhteisö voi osallistua uusien toteutustapojen suunnitteluun.  Samalla Hymyn arvot pääsevät esiin useissa eri yhteyksissä.

Hymy-toimintaa toteutetaan kouluissa monipuolisin tavoin. 

Joissakin kouluissa veistoksia jaetaan joka luokalla, toisissa vain tietyllä luokka-asteella. Myös se vaihtelee, montako oppilasta luokalta valitaan Hymy-veistoksen saajiksi. 

Koulut järjestävät Hymy-äänestyksen yleensä kevätlukukaudella. 

 

Veistos kannustaa toimimaan yhteisen hyvän puolesta

Oppilaat valitsevat Hymy-veistoksen saajan keskuudestaan.  

Veistoksesta jää pysyvä muistojoka kannustaa toimimaan yhteisen hyvän puolesta.  Olisi hyvä, että äänestyksen voittanut oppilas saisi itse valita, millaisen veistoksen hän haluaa.  Hymy-veistoksen saajalle voi antaa veistoksen lisäksi myös kunniakirjan.  

Veistoksen kustannukset eivät kuulu saajan maksettaviksi, vaan koulut tilaavat tarvittavat veistokset. Veistoksia lahjoittavat kouluille muun muassa vanhempainyhdistykset, paikalliset Lions-klubit ja kyläyhdistykset tai paikalliset yritykset 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan