Siirry sisältöön

Luodaan yhdessä hyvää ilmapiiriä

Hymy-toiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten sosiaalisten taitojen vahvistaminen, hyvän ilmapiirin luominen ja kiusaamisen ehkäiseminen.

Tavoitteena on, että Hymyn arvot esitellään kouluvuoden tai lukukauden alussa ja ne ovat esillä pitkin lukuvuotta edistämässä luokan hyvää ilmapiiriä ja vahvistamassa lasten ja nuorten sosiaalisia taitoja.  

Hymyn arvot edistävät ryhmän hyvää yhteishenkeä 

Hymy-veistoksen voi saada henkilö, joka

  • toimii luotettavasti ja reilusti.
  • tekee rakentavaa yhteistyötä kaikkien kanssa.
  • noudattaa sovittuja käytäntöjä.
  • kohtelee kaikkia ystävällisesti.
  • ei kiusaa koskaan.
  • edistää koulunsa ja opiskeluryhmänsä hyvää yhteishenkeä.
  • ottaa muut huomioon ja antaa työrauhan.

Hymy-veistokset osana Hymyä 

Hymy-veistokset  kannustavat lapsia ja nuoria harjoittelemaan sosiaalisia taitoja ja luomaan ryhmään hyvää yhteishenkeä.  

Hymy-veistoksen saaja valitaan äänestämällä

Oppilaat äänestävät Hymy-veistoksen saajaksi sitä luokkakaveria, joka on parhaiten toiminut Hymyn arvojen mukaisesti. Luokka voi lisäksi määritellä omat tavoitteensa, jotka huomioidaan äänestyksessä.

 

Hymy-toiminnan toteutustavat vaihtelevat

Hymy voi olla perinteistä toimintaa, jota lapset osaavat odottaa. Toteutustapojen päivittäminen yhdessä oppilaiden kanssa lisää osallisuutta.  Samalla Hymyn arvot tulevat esiin useissa eri yhteyksissä. Toiminta voi olla koululle aivan uutta ja silloin suosittelemme, että koko kouluyhteisö osallistuu toiminnan toteutustapojen suunnitteluun.  

Hymy-toimintaa toteutetaan kouluissa monipuolisin tavoin. 

Joissakin kouluissa veistoksia jaetaan joka luokalla, toisissa vain tietyllä luokka-asteella. Myös se vaihtelee, valitaanko Hymy-veistoksen saajaksi luokalta yksi vai kaksi oppilasta.  

Koulut järjestävät Hymy-äänestyksen yleensä kevätlukukaudella. 

 

Veistos kannustaa toimimaan yhteisen hyvän puolesta

Hymy-veistoksen saajan valintatapa on ainutlaatuinen, koska lapset ja nuoret ovat toimijoita valinnassa.  Veistoksesta jää pysyvä muistojoka kannustaa toimimaan yhteisen hyvän puolesta.  Hymy-veistoksen saajalle voi antaa veistoksen lisäksi myös kunniakirjan.  

Veistoksen kustannukset eivät kuulu sen saajan maksettaviksi, vaan koulut tilaavat tarvittavat veistokset. Veistoksia lahjoittavat kouluille muun muassa vanhempainyhdistykset, paikalliset Lions-klubit ja kyläyhdistykset tai paikalliset yritykset 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan