Siirry sisältöön

Luodaan yhdessä hyvää ilmapiiriä

Hymy-toiminnan tavoitteena on lasten ja nuorten sosiaalisten taitojen vahvistaminen, hyvän ilmapiirin luominen ja kiusaamisen ehkäiseminen. Tavoitteena on, että Hymyn arvot otettaisiin esille jo kouluvuoden tai lukukauden alussa ja niitä pidettäisiin esillä aina Hymy-äänestykseen saakka.

Hymy-veistoksen saaja valitaan äänestämällä

Hymy-veistoksen saaja valitaan oppilaiden äänestyksen perusteella. Oppilaat äänestävät Hymy-veistoksen saajaksi sitä luokkakaveria, joka on parhaiten toiminut Hymyn arvojen mukaisesti. Luokka voi lisäksi määritellä omat tavoitteensa, jotka saavuttamalla oppilas voi tulla palkituksi Hymy-veistoksella.

Hymyn arvot kannustavat ystävällisyyteen

Hymy-veistoksen voi saada henkilö, joka

  • toimii luotettavasti ja reilusti.
  • tekee rakentavaa yhteistyötä kaikkien kanssa.
  • noudattaa sovittuja käytäntöjä.
  • kohtelee kaikkia ystävällisesti.
  • ei kiusaa koskaan.
  • edistää koulunsa ja opiskeluryhmänsä hyvää yhteishenkeä.
  • ottaa muut huomioon ja antaa työrauhan.

Hymy-toiminnan toteutustavat vaihtelevat

Koulut tai luokat päättävät itse, ottavatko Hymy-toiminnan mukaan omaan sosiaalisten taitojen harjoitteluun ja niistä palkitsemiseen. Hymy-toimintaa toteutetaan eri kouluissa eri tavoin. Joissain kouluissa äänestys tapahtuu joka luokalla, toisissa vain tietyllä luokka-asteella. Myös se vaihtelee, valitaanko Hymy-veistoksen saajaksi luokalta yksi vai kaksi oppilasta. Koulut järjestävät Hymy-äänestyksen yleensä kevätlukukaudella.

Veistos kannustaa toimimaan yhteisen hyvän puolesta

Hymy-veistos on siitä ainutlaatuinen, että muista kouluissa jaetuista stipendeistä ja tunnustuksista poiketen, veistoksen saajan valitsevat luokkatoverit äänestyksen perusteella. Veistoksesta jää muisto saajalleen koko loppuelämäksi, ja se kannustaa toimimaan jatkossakin yhteisen hyvän puolesta. Veistoksen kustannukset eivät kuulu sen saajan maksettaviksi, vaan koulut tilaavat tarvittavat veistokset. Veistoksia myös lahjoittavat kouluille muun muassa vanhempainyhdistykset, paikalliset Lions-klubit ja kyläyhdistykset.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan