Siirry sisältöön

Visuaalisia tarinoita

Tarinat Lindan valinta, Kaverukset vastakkain ja Saako kiusaaja palkinnon? tarkastelevat valintatilanteisiin liittyviä vaikeitakin teemoja. Tarinat ovat tuokiokuvia lasten ja nuorten ajatuksista ja niissä käsitellään arkojakin aiheita, joita kouluissa ja luokissa voi esiintyä.

Ohessa on kolme visuaalista tarinaa. Voit hyödyntää niitä keskustelun pohjana, kun luokassa käsitellään kaveruutta tai mietitään, millainen ilmiö kiusaaminen on ja miten sitä voi vähentää.

Tarinat on tarkoitettu materiaaliksi tilanteeseen, kun luokka valitsee keskuudestaan oppijat, jotka ovat parhaiten edistäneet hymyyn liittyviä arvoja.

Tarinat ovat sarjakuvamaisia ja etenevät pääosin dialogien muodossa. Kussakin tarinassa on valintakohtia, joissa lukijan on tehtävä valintoja eri vaihtoehtojen osalta. Yhden tarinapolun läpikäymiseen kuluu lukunopeudesta riippuen noin  5 minuuttia.

Opettajan on suositeltavaa käydä tarinat ensin itse läpi.

Luokkatilanteessa tarvitaan päätelaite, jolla tarinat luetaan. Pilotoitaessa lapset halusivat kokeilla, miten eri valinnat vaikuttivat tarinan kulkuun. Lapset keskustelivat tarinoista, tilanteista ja ratkaisuista keskenään.

Visuaaliset tarinat on tehty Stadin ammattioppilaitoksen oppilastyönä keväällä 2021.

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan