Siirry sisältöön

Hymy-tavaramerkkien ja -mallioikeuden käyttöehdot

Kehittämiskeskus Opinkirjo on Hyvän Toveruuden Kilpaan ja Hymypoika- ja Hymytyttö -sanamerkkeihin sekä -veistoksiin liittyvien tavaramerkkien, mallioikeuden ja tekijänoikeuksien haltija.

Tavaramerkkien ja mallioikeuden käyttöehdot

 

Kehittämiskeskus Opinkirjo on Hyvän Toveruuden Kilpaan ja Hymypoika- ja Hymytyttö -sanamerkkeihin sekä -veistoksiin liittyvien tavaramerkkien (233195, 233196, 233197, 233198 ja 274193), mallioikeuden (26414) ja tekijänoikeuksien haltija.

Tavaramerkkejä ja mallioikeutta saa käyttää yleissivistävissä kouluissa järjestettävän Hyvän Toveruuden Kilvan yhteydessä, Hymy-veistoksia sen palkintoina, kun oppilaat ovat äänestäneet keskuudestaan henkilön, joka toiminnassaan ja käyttäytymisessään noudattaa Hyvän Toveruuden Kilvan arvoja.

Hyvän Toveruuden Kilvan arvot ovat toveruus, rehtiys, reiluus ja terveiden elämäntapojen noudattaminen.

Tavaramerkkejä ja mallioikeutta ei saa käyttää

a) kaupallisessa hyötymistarkoituksessa,

b) Hyvän toveruuden kilvan arvojen vastaisesti tai loukkaavasti ja/tai

c) luvatta.

Tekijänoikeuden rikkomukseksi katsotaan toiminta, jossa

a) luvatta valmistetaan kopioita Hymy-veistoksista tai

b) muokkaamalla ja/tai manipuloimalla on muutettu Hymy-veistosten tai Hymypoika-piirroksen muotoja tai ilmeitä.

Kaikissa tapauksissa tavaramerkkien, mallioikeuden ja tekijänoikeuksien käyttölupa on anottava hyvissä ajoin ennen merkin tai tekijänoikeuksien suunniteltua käyttöä Kehittämiskeskus Opinkirjolta. Tavaramerkkien ja mallioikeuden käytöstä pyritään sopimaan rakentavasti. Tietoinen ja systemaattinen tavaramerkki-, mallioikeus- ja/tai tekijänoikeuksien rikkominen annetaan oikeuden ratkaistavaksi.

Tavaramerkki-, mallioikeus- tai tekijänoikeusrikkomuksesta voidaan määrätä maksu, jonka suuruus arvioidaan erikseen. Pienin sakko on 1000 euroa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan