Siirry sisältöön

Opinkirjo järjesti demokratian puolustusdialogin

9.6.2022 klo 13.00 – 15.00

Teams-ympäristössä etänä.

Mitä demokratia merkitsee sinulle? Miten sinä ymmärrät demokratian? Mitä sinä voit tehdä demokratian vahvistamiseksi?  Entä yhteisösi? Määrittelevätkö aikuiset lasten ja nuorten roolit demokratiassa? Entä demokratian muodot ja kysymykset lasten  ja nuorten osalta?

 

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt näkyväksi sen, että eläminen demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole itsestäänselvyys. Demokratian perusta on sinunkin yhteisöjäsi koskettavassa elämäntavassa, jonka ytimessä ovat vapaus olla oma itsensä ja erilaisten ihmisten yhdenvertaisuus. Pohjimmiltaan demokraattinen elämä perustuu arjen tekoihin niin kotona, työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa kuin myös kuntien ja valtion hallinnossa sekä eduskunnassa.

Demokratian puolustusdialogit tarjoavat mahdollisuuden kokoontua käsittelemään rakentavasti käsillä olevaa kriisiä ja pohtia keinoja vahvistaa demokratiaa.

Keskustelujen tavoitteena on ymmärtää paremmin, mitä demokratia kullekin merkitsee. Mikä huolestuttaa ja mitkä asiat luovat luottamusta tässä kriisissä? Mitä voimme tehdä demokratian puolustamiseksi? Mikä saa sinut ja yhteisösi toimimaan demokratian vahvistamiseksi?

Kutsumme keskusteluun osallisuudesta ja demokratiasta kiinnostuneita.

Keskustelu on osa Demokratian puolustusdialogeja. Eri puolilla Suomea ja Eurooppaa järjestetään 28.4 ja 9.6. dialogeja, joissa osallistujat pääsevät käymään monimuotoista keskustelua demokratian puolustamisesta, kuulemaan toistensa näkemyksiä, jakamaan havaintoja ja pohtimaan mitä voimme tehdä demokratian vahvistamiseksi.

Dialogien kirjausten pohjalta tehdään yhteenveto siitä, kuinka yksilöt ja yhteisöt voivat vahvistaa demokratiaa omalla toiminnallaan sekä miten paikallinen, kansallinen ja kansainvälinen demokratian puolustaminen kytkeytyvät toisiinsa. Yhteenveto julkaistaan kaikkien käyttöön ja valtiovarainministeriö toimittaa sen myös valtion ja kuntien hallintoon.

Ilmoittaudu mukaan 3.6. klo 16.00 mennessä

Keskusteluun mahtuu mukaan 8 henkilöä. Vahvistuksen ja Teams-linkin saat maanantaina 6.6.2022.

Lisätietoa

tiina.karhuvirta@opinkirjo.fi

Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!

Yhteystieto

Tiina Karhuvirta  Erityisasiantuntija, FM 050 515 0017 etunimi.sukunimi@opinkirjo.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan