Siirry sisältöön

Kansalliset dialogit

Kehittämiskeskus Opinkirjo on yksi Kansallisten dialogien järjestäjiä. Kansalliset dialogit ovat valtioneuvoston lanseeraamia dialogeja.

Kansalliset dialogit osana yhteiskunnallista vuoropuhelua

Kansalliset dialogit on uudenlainen malli yhteiskunnallisen vuoropuhelun toteuttamiseen kansalaisten, yhteisöjen ja viranomaisten yhteistyönä. Kansallisissa dialogeissa keskustellaan ihmisille ja yhteisöille tärkeistä asioista ja teemoista tavalla, joka vahvistaa osallisuutta ja synnyttää ihmisten kokemuksiin perustuvaa ymmärrystä erilaisista haasteista ja mahdollisuuksista.

Kansallisissa dialogeissa on kyse dialogisten keskusteluiden sarjasta. Keskusteluiden tarkoituksena on rakentaa osallistujien kokemusten kautta ymmärrystä erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä, haasteista ja mahdollisuuksista.

Kansallisten dialogien malli ei ole poliittinen prosessi, eikä siinä tavoitella yksimielisyyttä tai tehdä päätöksiä. Tavoitteena on mahdollisimman laaja-alaisen ymmärryksen rakentaminen ihmisten kokemuksista ja käsillä olevista taloudellisista, sosiaalisista ja ekologisista haasteista. Tavoitteena on myös vahvistaa osallisuutta, yhteenkuuluvuutta ja suomalaisten yhteiskunnan muutoskykyä sosiaalisen vuoropuhelun kautta.

Kansalliset dialogit 

Kehittämiskeskus Opinkirjo järjesti kaksi Yhdessä ja yksin -dialogia syksyllä 2023.

Kansallisia dialogeja koordinoi #DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, Lastensuojelun Keskusliitto, Sitra, Tuusulan kunta, Valtiovarainministeriö ja Valtioneuvosto.

#KansallisetDialogit  #EräTauko

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan