Siirry sisältöön

koulu

  • Dialogisarja koulun tulevaisuudesta

    Tulevaisuuden koulu -dialogit tarjoavat mahdollisuuden kokoontua käsittelemään rakentavasti koulun ja koulutuksen tulevaisuutta koskevia kysymyksiä ja jakamaan kokemuksia ja ajatuksia aiheesta. Keskustelujen tavoitteena on herättää keskustelua kouluhyvinvoinnista, koulun tulevaisuuden suunnasta ja tehtävistä sekä koulutuksen perustana olevista arvoista.

  • Seuraa Nuorten parlamenttia 25.3.2022

    Voit seurata Nuorten parlamenttia, kun suuressa valiokunnassa klo 10-11  kuullaan nuoria  EU-tulevaisuukonferenssiin liittyen. Se näkyy …

  • Ahistus! -verkkokeskustelu opettajien hyvinvoinnista ja työn merkityksellisyydestä 24.2.2022

    Haluatko keskustella opettajan työn eri puolista muiden opettajien kanssa? Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi ja oppimaan …

  • Onnistu oppilaiden osallisuuden tukemisessa

    Nuorilla on halu tulla kuulluksi ja vaikuttaa. Meidän aikuisten tehtävänä on antaa siihen mahdollisuus. Koululiikuntaliitto ja Opinkirjo ovat onnistuneesti osallistaneet koululaisia eri toimintoihin yhteistyössä opettajien kanssa. Jaamme ajatuksiamme, joista voit poimia arkeesi parhaiten sopivat toimintatavat.

  • Ahistus! -verkkokeskustelut

    Haluatko keskustella opettajan työn eri puolista muiden opettajien kanssa? Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi ja oppimaan …

  • Joulukalenterin luukut avautuvat kello 7 aamulla

    Jouluajan iloksi aamulla kello 7 avautuu uusi luukku Opinkirjon joulukalenterissa. Ota kalenteri seurantaasi ja tykkää …

  • ”Kouluun parempia oltavia kaikille”

    Kehittämiskeskus Opinkirjo, Koordinaatti ja Suomen nuorisovaltuustojen liitto toteuttivat yhdessä kyselyn oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnasta 1.9.-31.10.2021. Kyselyä levitettiin sosiaalisen median ryhmissä, uutiskirjeissä ja nettisivuilla. Myös toisen asteen opiskelijajärjestöt levittivät tietoa kyselystä.

  • ”Vihdoin sain puhua!” Lasten ja nuorten kuulemispaja yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta

    Haluatko kuulla lapsia ja nuoria osallistavin menetelmin? Lue miksi ja miten toteutimme kuulemispajojen sarjan keväällä 2021 ja mitä opimme matkalla! Suomalaisen hyvinvointivaltion kulmakivi on yhteinen peruskoulu, joka takaa kaikille taustaan katsomatta yhdenvertaisen mahdollisuuden oppia elämässä tarvitsemansa taidot. Hallitus on käynnistänyt vuosiksi 2020–2022 Oikeus oppia -ohjelman, jolla vahvistetaan perusopetuksen laatua ja tasa-arvoa. Ohjelmaa toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Osana ohjelmaa halutaan jalkautua kouluihin ja kuulla lapsia ja nuoria ja heidän näkökulmaansa suomalaisen peruskoulun yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta sekä siihen liittyvistä seikoista.

  • Nuorten ideoima ja aikaansaama etätapahtuma 11.5.2021 käsitteli korona-aikaa: paljon jäi kokematta, mutta hyviäkin toimintatapoja löydettiin

    Koulujensa oppilaskunnissa aktiivisesti toimivat nuoret  kävivät monipuolista keskustelua pienryhmissä. Nuoria ympäri Suomen yhdistää kaipuu sosiaalisista tapahtumista luokka- ja koulurajojen yli sekä halu palata korona-ajasta “normaaliin” elämään. Myös ajatus yläkoulun valumisesta hukkaan korona-ajan vuoksi heräsi joillakin nuorilla.

  • Miniwebinaarit oppilaskuntatoiminnasta

    Miniwebinaarit Keväällä kuulemme ja keskustelemme kolmen asiantuntijan kanssa oppilaskuntatoiminnasta. Puhetta  luvassa osallisuudesta, vaikuttamisesta, oppimisesta ja …

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan