Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Dialogisarja koulun tulevaisuudesta

27.9 - 27.10

Tule mukaan keskustelemaan

Dialogit järjestetään etänä. Yhteen etädialogiin mahtuu kerralla mukaan kahdeksan ensinnä ilmoittautunutta keskustelijaa. Alla olevasta linkistä voit ilmoittautua mukaan haluaamaasi dialogiin. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin viikkoa ennen dialogia.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään viikko ennen kunkin dialogin ajankohtaa. 

Millaisia arvoja tulevaisuuden koulussa halutaan edistää ja millaista tulevaisuutta sitä kautta rakentaa

27.9.2022 klo 13.30 – 16.00

Keskustelun tavoitteena on puhua siitä, millaisille arvoille haluamme perustaa tulevaisuuden koulun, millaisia arvoja halutaan edistää ja millaista tulevaisuutta niiden kautta rakentaa. Mitä pidämme hyvänä, tavoiteltavana ja arvokkaana? Millaisia ihmisiä haluamme tulevaisuuden koulun kasvattavan?

Hyvinvoiva kouluyhteisö, hyvinvoinnin esteet, hyvinvoinnin edistäminen

12.10.2022 kello 13.30 – 16.00

Keskustelun tavoitteena on ymmärtää paremmin, mitä kouluhyvinvointi kullekin merkitsee. Miten hyvinvointi koulussa näkyy? Mitä hyvinvoivassa kouluyhteisössä tehdään tai tapahtuu? Mikä edistää hyvinvointia koulussa, ja mitä esteitä sille on nyt? Mitä tulisi tehdä kouluhyvinvoinnin edistämiseksi?

Mitkä ovat koulun tehtävät tulevaisuudessa ja mitä koulun tulisi opettaa

27.10.2022 kello 16.00 – 18.30

Keskustelussa pohditaan, kokevatko nuoret nyt oppivansa koulussa tietoja ja taitoja, joita he itse pitävät tulevaisuutensa kannalta tärkeänä? Mitä tulevaisuuden koulussa pitäisi oppia? Millaiset tiedot ja taidot eivät vanhene? Millainen koulu toimii vastapainona alati kiihtyvälle muutostahdille? Tarvitaanko tällaista vastapainoa? Mitkä ovat koulun tehtävät tulevaisuudessa?

Dialogisarjan tavoitteet

  • herättää keskustelua kouluhyvinvoinnista, koulun tulevaisuuden suunnasta ja tehtävistä sekä koulutuksen perustana olevista arvoista
  • lisätä ymmärrystä keskustelujen teemoina olevista kysymyksistä sekä tietoisuutta siitä, millaisia ajatuksia ne erilaisissa ihmisissä herättävät
  • kuulla ja tuoda esille erityisesti nuorten näkemyksiä keskustelujen teemoista
  • viedä dialogisuutta tällaisen kokeilun kautta kouluihin ja antaa keskusteluun osallistuville nuorille omakohtainen kokemus dialogista
  • haastaa kouluja ja muita tahoja käymään dialogeja koulun ja koulutuksen tulevaisuudesta.

Dialogeista kootaan julkaisu

Kokoamme keskusteluissa esiin nousseista teemoista ja ajatuksista julkaisun. Se ilmestyy tammikuussa 2023 Educassa, ja sitä jaetaan kiinnostuneille, päättäjille ja keskusteluihin osallistuneille.

 

Lisätietoa

tiina.karhuvirta@opinkirjo.fi

eeva.makela@opinkirjo.fi

Tervetuloa mukaan! Sinua tarvitaan!

Järjestäjä

Opinkirjo

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan