Siirry sisältöön

Ahistus! -verkkokeskustelu opettajien hyvinvoinnista ja työn merkityksellisyydestä 24.2.2022

Haluatko keskustella opettajan työn eri puolista muiden opettajien kanssa? Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi ja oppimaan muiden ajatuksista, ymmärtämään ja tutkimaan työtäsi yhdessä vertaisten kanssa. 

Opinkirjo järjestää kolmen keskustelun sarjan kevään 2022 aikana.

Vertaiskeskustelujen teemat ja ajat ovat:

Opettajien hyvinvointi ja työn merkityksellisyys  

Kiire, vuorovaikutusongelmat, inkluusio… oma jaksaminen koetuksella? Keskustelussa etsitään ratkaisuja ja voimavaroja omista ja vertaisten kokemuksista empaattisesti ja kuunnellen.

24.2.2022  klo 17.30 – 19.30

Opettajan kohtaava työote  

Milloin ja miten oppilaita voi kohdata koulun arjessa luontevasti, kannustavasti ja hyvinvointia tukien? Vertaiskeskustelun aiheena kohtaamisen mahdollisuudet ja vuorovaikutustilanteet.

31.3.2022 klo 17.30 – 19.30 

Oppijakeskeinen työote  

Miten voit ottaa oppilaat/opiskelijat mukaan suunnittelemaan opetusta ja oppimista? Onko vuorovaikutuksellinen yhteissuunnittelu oppitunneilla mahdollista? Keskustelussa etsitään ratkaisuja omien ja vertaisten kokemuksien pohjalta.

21.4.2022 klo 17.30 – 19.30 

 

Verkossa järjestettävät keskustelut fasilitoidaan. Tavoitteena on, että osallistujat pääsevät kertomaan omia kokemuksiaan käsiteltävästä aiheesta, kuulemaan muiden vertaisten kokemuksia ja siten ymmärtämään teemaa syvemmin. Samalla jaetaan vinkkejä muille osallistujille aiheesta.

Ahistus!-vertaiskeskustelut perustuvat Opinkirjon havaintoihin siitä, mikä opettajan työssä juuri nyt askarruttaa ja mistä näkökulmista opettajan kiireistä ja kuormittavaakin työtä voisi tarkastella.

Keskustelut toteutetaan ZOOM-ympäristössä. Linkki keskusteluun avautuu viikkoa aikaisemmin. Keskusteluihin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Keskustelut fasilitoi työnohjaaja Minna Riikka Järvinen kumppaninaan asiantuntijat ja dialogiohjaajat Opinkirjosta.

#Ahistus 

#OpeHommat 

Lisätietoja

minnariikka.jarvinen[at]opinkirjo.fi

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan