Yhteisöllinen koulu
Lasten ja nuorten kouluissa ja oppilaitoksissa kokema hyvinvointi on oppimisen edellytys. Hyvinvointia edistää kokemus osallisuudesta oppimisen yhteisöön. Välineitä yhteisöllisen koulun rakentamiseen ovat toimiva oppilaskuntatoiminta, osallisuus oppimisen ratkaisuihin, lämmin vuorovaikutus lasten ja koulun aikuisten välillä, ymmärrys ryhmädynamiikasta ja empatia.
-
Vahvista kouludemokratiaaVahvista kouludemokratiaa
Hyvä koulu valmentaa lapset ja nuoret aktiivisiksi toimijoiksi elämässään ja yhteiskunnassa. Kouludemokratia toteutuu laadukkaassa oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnassa. Myös Luokkavaltuusto on tapa oppia vaikuttamista ja vastuunkantoa valinnoista.
-
Nuorten parlamenttiNuorten parlamentti
Nuorten parlamentti on tarkoitettu kaikille peruskoulun yläluokkien oppilaille. Toimintaan osallistutaan ensisijaisesti koulun kerhona, oppilaskuntana tai muuna aikuisen ohjaamana ryhmänä.
-
Kasku – Kasvatuskumppanuus koulussaKasku – Kasvatuskumppanuus koulussa
KASKU eli Kasvatuskumppanuus koulussa on opettajan ja nuorisotyöntekijän työparina toimimisen malli yläkouluihin.
-
Kasku-malli ammatilliseen koulutukseenKasku-malli ammatilliseen koulutukseen
Kasku-mallin tavoitteena on lisätä koulutuksen aikana tapahtuvaa vuorovaikutusta ja kohtaamista, osallisuuden kokemusta sekä ammatillista kasvua.
-
HETKI-työkaluHETKI-työkalu
HETKI on opettajalle tarkoitettu työkalu vertaistuellisen, tavoitekeskeisen hyvinvointikeskustelun toteuttamiseen yläkoulun oppilaille.
-
PopUp-kouluPopUp-koulu
PopUp-koulu on hauska yhteisöllinen oppimistapahtuma, jonka järjestäminen on helppoa popupkoulu.fi-verkkopalvelun avulla. PopUp-koulussa jokainen voi opettaa ja oppia!