Siirry sisältöön

oppilaskuntatoiminta

 • Mistä puhutaan kun puhutaan osallisuudesta?

  Viime vuosina on puhuttu osallisuuskäänteestä, kun on laajennettu kansalaisten ja kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia. Huomiota on kiinnitetty myös haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien mahdollisuuksista tuoda näkemyksiään esiin päätösvalmistelussa.

 • Nuorten parlamenttiin ilmoittautuminen

  Ilmoittautumislomake sekä tarkemmat tiedot osallistumisesta ja istuntopäivästä löytyvät www.eduskunta.fi/nuortenparlamentti -verkkosivulta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.11.2023.

 • Ilmoittaudu Nuorten parlamenttiin

  Nuorten parlamentti järjestetään eduskunnassa perjantaina 12.4.2024.  Nuorten parlamentin täysistuntoon valitaan 199 yläkoulujen oppilasedustajaa sekä toimittajaoppilaita ja opettajia eri puolilta Suomea.

 • Demokraattinen koulu mahdollistaa demokraattisen yhteiskunnan

  Millainen olisi suomalainen yhteiskunta ilman demokratiaa? Millainen koulujärjestelmä meillä silloin olisi? Millaista olisi työskennellä opettajana, …

 • Nuorten parlamentti 2024 Ungdomsparlamentet 2024

  Nuorten parlamentti kokoontuu 12.4.2024. Toiminnan tavoitteena on innostaa nuoria osallistumaan ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tukea nuoria vaikuttamaan heille merkityksellisten asioiden puolesta.

 • ” Sytytti semmoisen valon ja kipinän” – kokemuksia Nuorten parlamentista

   ”Se fiilis kun istahdettiin kansanedustajien paikoille. vähän tutkailtiin, kenen paikalla tässä istutaan. ” Mukana oli istuntosalissa myös koulukaveri, joten aivan yksin ei tarvinnut olla.

 • Toimivat ja yhdenvertaiset rakenteet askeleena vaikuttavaan osallistumiseen

  Tällä hetkellä monissa kouluissa oppilaskuntien toimintaedellytykset sekä nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet ovat eriytyneet koulukohtaisesti. Mahdollisuudet vaikuttaa kouluympäristöön ja samalla oman kotikaupungin asioihin riippuvat siis siitä, että missä koulussa nuori opiskelee.

 • Nuorten parlamentti: Puhemiehen kyselytunti

  Kyselytunti on osa Nuorten parlamentin täysistunnon välivuoden ohjelmaa, johon voivat osallistua peruskoulun yläkoulujen Nuorten parlamentti -kerhot, koululuokat, valinnaiskurssit ja muut ryhmät. Kyselytunti on avoin myös opiskelijoille toisella asteella.

 • Demokraattinen toimintakulttuuri tehdään yhdessä

  "Kyse on pohjimmiltaan siitä, ketkä saavat osallistua yhteiseen päätöksentekoon eli kuinka laaja joukko pääsee mukaan tekemään päätöksiä. Toinen tarkasteluvinkkeli on se, mitä kaikkia asioita koulussa voidaan yhdessä päättää eli kuinka syvälle koulun ytimeen voidaan päästä tekemään yhdessä päätöksiä",

 • Yläkoululaisille verkkokurssi osallisuudesta

  Oppilaiden osallisuus edistää kouluhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Oppilaat ovat tärkeitä toimijoita koulun arjessa. Osallisuuden kokemukset vahvistuvat ilmapiirissä, joka on turvallinen ja jossa pääsee osallistumaan. He tarvitsevat myös tietoa, tukea ja innostamista.

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan