Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Nuorten parlamenttiin ilmoittautuminen

1.9 - 17.11

Nuorten parlamentti järjestetään eduskunnassa perjantaina 12.4.2024.  Nuorten parlamentin täysistuntoon valitaan 199 yläkoulujen oppilasedustajaa sekä toimittajaoppilaita ja opettajia eri puolilta Suomea. Tapahtuma kerää eduskuntaan noin 350 nuorta ja yli 100 opettajaa tapaamaan ministereitä ja kansanedustajia. Nuorten parlamentin täysistuntopäivään mahtuu mukaan edustajia 150 yläkoulusta.

Ilmoittautumislomake sekä tarkemmat tiedot osallistumisesta ja istuntopäivästä löytyvät www.eduskunta.fi/nuortenparlamentti -verkkosivulta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.11.2023.

Nuorten parlamentin täysistuntopäivään sisältyy tutustumista valiokuntien työhön, keskustelutilaisuus kansanedustajien kanssa ja täysistunto, jonka aikana ministerit vastaavat oppilaiden tekemiin kysymyksiin.  Järjestetyn ohjelman päättää puhemiehen vastaanotto.

Tarjoamme materiaalia ja tukea valmistautumiseen.

Nuorten parlamenttiin tulevien oppilasedustajien matkakuluja voidaan korvata harkinnan mukaan valtion matkustussäännön perusteella, mikäli Opetus- ja kulttuuriministeriö osoittaa niihin avustusta. Toimittajaoppilaiden ja opettajien matkakustannukset jäävät kunnan kustannettavaksi ja ensisijaisesti matkat tulisi rahoittaa opetustoimen varoista.

Lisätietoa tiina.karhuvirta[at]opinkirjo.fi

Järjestäjät

Opinkirjo
Eduskunta

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan