- Tämä tapahtuma on mennyt.
Vertaistukea ja vinkkejä oppilaiden projektityöskentelyn ohjaamiseen: innovointi
11.9.2023, klo 15.30-17.00
Kiinnostaako Tutki-Kokeile-kehitä-kilpailuun eli TuKoKeen osallistuminen, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Onko mielessäsi kysymyksiä oppilaiden projektityöskentelyn ohjaamisesta tai TuKoKeen osallistumisesta? Nyt on tarjolla vertaistukea ja vinkkejä!
Järjestämme syys- ja lokakuun aikana viisi opettajille ja ohjaajille suunnattua etätyöpajaa, joissa keskustellaan innovatiivisuudesta ja TuKoKe-töiden ohjaamisesta eri kouluasteilla. Innovatiivisuudesta alustaa Tekniikan museon johtaja Anssi Tuulenmäki ja TuKoKe-töiden ohjaamisesta joukko kokeneita opettajia. Alustajat kertovat omista kokemuksistaan ja vastaavat osallistujien kysymyksiin. TuKoKen järjestäjät ovat paikalla vastaamassa käytännön kysymyksiin TuKoKesta. Työpajat ovat maksuttomia.
Tule mukaan kysymään, keskustelemaan tai jakamaan omia vinkkejäsi TuKoKe-työskentelystä!
Alustaja
Sarjan ensimmäisen työpajan aiheena on innovointi. Työpajassa alustaa Tekniikan museon johtaja Anssi Tuulenmäki.
Anssi Tuulenmäelle innovointi merkitsee vaihtoehtojen synnyttämisen kykyä ja sitä kautta vapauden tunnetta. ”Kun yksilö tai ryhmä osaa innovoida, sen ei tarvitse ottaa passiivisena vastaan sitä, mitä maailma tuo tullessaan, vaan voi proaktiivisesti muokata siitä sellaisen kuin haluaa. Paitsi, että innovointi vaikuttaa syvällisesti henkilökohtaisella tasolla – innovointi on osa persoonaani, maailmankuvaani ja elämänasennettani – niin koen, että innovointi on ennen kaikkea sosiaalinen, ryhmässä tehtävä ja syntyvä asia. Yksikin ihminen voi innovoimalla muuttaa maailmaa, mutta porukassa se on vielä todennäköisempää”, hän sanoo.
Ilmoittautuminen
Tule mukaan! Ilmoittautumisohjeet löydät TuKoKen verkkosivustolta.