Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Vertaistukea ja vinkkejä toisen asteen opiskelijoiden projektityöskentelyn ohjaamiseen

10.10.2023, klo 15.30-17.00

Kiinnostaako Tutki-Kokeile-kehitä-kilpailuun eli TuKoKeen osallistuminen, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Onko mielessäsi kysymyksiä oppilaiden projektityöskentelyn ohjaamisesta tai TuKoKeen osallistumisesta? Nyt on tarjolla vertaistukea ja vinkkejä!

Järjestämme syys- ja lokakuun aikana viisi opettajille ja ohjaajille suunnattua etätyöpajaa, joissa keskustellaan innovatiivisuudesta ja TuKoKe-töiden ohjaamisesta eri kouluasteilla. Innovatiivisuudesta alustaa Tekniikan museon johtaja Anssi Tuulenmäki ja TuKoKe-töiden ohjaamisesta joukko kokeneita opettajia. Alustajat kertovat omista kokemuksistaan ja vastaavat osallistujien kysymyksiin. TuKoKen järjestäjät ovat paikalla vastaamassa käytännön kysymyksiin TuKoKesta. Työpajat ovat maksuttomia.

Tule mukaan kysymään, keskustelemaan tai jakamaan omia vinkkejäsi TuKoKe-työskentelystä!

Alustajat

Sarjan viidennessä ja viimeisessä työpajassa keskitytään toisen asteen opiskelijoiden projektityöskentelyn ohjaamiseen. Työpajassa alustavat Esa Lappi Päivölän opistosta ja Ville Tilvis Maunulan yhteiskoulusta ja Helsingin matematiikkalukiosta.

Ville Tilviksellä on yli 15 vuoden kokemus tiedekilpailutöiden ohjaamisesta. Hän kertoo arvostavansa tilanteita, joissa vastaan tulee jotakin uutta ja mielenkiintoista. Ja TuKoKe-töiden ohjaamisessa sitä onnekkaasti sattuu, kun esimerkiksi pitäisi löytää työn koeasetelmaan juuri oikea tilastollinen testi.

Myös Esa Lappi on erittäin kokenut TuKoKe-töiden ja tutkimuskurssin ohjaaja. Hänen entiset opiskelijansa ovat kertoneet, että tutkimusprojektin tekeminen ja TuKoKe-raportin kirjoittaminen on erinomaista harjoitusta yliopisto-opintoihin. Päivölän tutkimuskurssi antaa heidän mielestään hyvät valmiudet jatko-opinnoissa selviämiseen. Aiempi kokemus oman tutkimuspaperin kirjoittamisesta vauhdittaa luonnollisesti kandityön työstämistä, mutta helpottaa myös erilaisten opiskeluesseiden sekä harjoitus- ja seminaaritöiden tekemistä.  Esa Lappi kiteyttää, että TuKoKeen käytetty aika on tullut takaisin korkojen kanssa.

Ilmoittautuminen

Tule mukaan! Ilmoittautumisohjeet löydät TuKoKen verkkosivustolta.

Tiedot

Päivämäärä:
10.10.2023
Aika:
15.30-17.00
Tapahtumaluokat:
, ,
Kotisivu:
https://www.tukoke.fi/uutiset/vertaistukea-ja-vinkkeja-tukoke-tyoskentelyyn

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan