Materiaalimme opettajan ja ohjaajan työn tueksi
Opinkirjon materiaalit ovat maksuttomia ja vapaasti ladattavissa!
Osa materiaaleista on tilattavissa myös painettuna julkaisuna.
Kohderyhmä:
-
Tiedelukutaidon perusteet
- Toinen aste
- Ajattelun taidot
- Tiede
Tiedelukutaidon perusteet -verkkokurssilla perehdytään korkeakouluopintoihin, tiedon hakuun ja arviointiin sekä kriittiseen ajatteluun.
-
Tutkimustehtäviä 3.–6.-luokkalaisille
- Alakoulu
- Tiede
Tutkimustehtäviä 3.–6.-luokkalaisille -materiaalikokonaisuus sisältää 3.–6.-luokkien opetukseen soveltuvia tutkimus- ja kehitystehtäviä esimerkiksi projekti- ja ilmiöoppimisen tueksi.
-
Tutkimustehtäviä esi- ja alkuopetukseen
- Esi- ja alkuopetus
- Tiede
Tutkimustehtäviä esi- ja alkuopetukseen -materiaalikokonaisuus sisältää esi- ja alkuopetukseen soveltuvia tutkimus- ja kehitystehtäviä esimerkiksi projekti- ja ilmiöoppimisen tueksi.
-
Ideasta ratkaisuun 2 – virikkeitä luovan ongelmanratkaisun opetukseen
- Alakoulu
- Toinen aste
- Yläkoulu
- Tiede
Kirjassa perehdytään luovan ongelmanratkaisuprosessin toteuttamiseen opetustyössä. Luova ongelmanratkaisu motivoi ja sitouttaa oppijaa. Lähtökohtana on oppijalähtöisyys, kytkös jokapäiväiseen elämään ja ongelman aitous. Kirjassa annetaan käytännön työkaluja ohjata ja toteuttaa luovan onglemanratkaisun prosessia. Voit tilata painetun julkaisun verkkokaupastamme.
-
Jännittävä sähkö ja kipinöivät laitteet
- Alakoulu
- Tiede
Kirja on ilmiön sähkö käsittelyyn tarkoitettu käytännön opas opettajalle. Materiaali soveltuu käytettäväksi 3.-6. luokilla. Sen tarkoitus on antaa opettajalle välineitä toteuttaa perusopetuksen opetussuunnitelman tavoitteita. Materiaalia voi käyttää myös sähkökerhon ohjaamiseen. Materiaalissa opetustuokiot on jäsennetty opetuspoluiksi, jotka koostuvat viidestä kahden oppitunnin kokonaisuudesta. Niistä opettaja voi koota haluamansa kokonaisuuden tai innostua laajemmankin sähköaiheisen projektin ohjaamiseen. Voit tilata painetun julkaisun verkkokaupastamme.
-
Tiede- ja teknologiakasvatus. Laatua asiantuntevasta kerhotoiminnasta.
- Alakoulu
- Esi- ja alkuopetus
- Toinen aste
- Yläkoulu
- Tiede
Kirjaan on koottu tietoa, ideoita ja ohjeita tiede- ja teknologiakerhojen järjestäjille ja ohjaajille. Julkaisu on osa Laadukkaan kerho- ja harrastetoiminnan kehittäminen – Suomi-Viro vertaisoppimishanketta.
-
Aistien ruokamaailmaan – opas kerhonohjaajalle
- Alakoulu
- Yläkoulu
- Tiede
Oppaan avulla matkataan ruoan jännittävään maailmaan katsellen, haistellen, kuunnellen, tutkien, kokeillen ja itseään ilmaisten. Opas on suunnattu kerhonohjaajille ja opettajille, jotka haluavat johdattaa oppilaansa aistien avulla ruokamaailmaan ja edistää siten monipuolisen ravitsemuksen omaksumista.
-
Ihmettele ja oivalla! -tehtäviä tiedekerhoille
- Alakoulu
- Esi- ja alkuopetus
- Yläkoulu
- Tiede
Materiaali sisältää helposti ja yksinkertaisilla välineillä toteutettavia tehtäviä, joissa perehdytään luonnontieteilijän tarvitsemiin taitoihin ja niitä on helppo mukauttaa eri ikäryhmille soveltuviksi. Materiaali sopii tiedekerhojen ohjaajille sekä peruskoulun ja lukion opettajille.
-
Lukion tiedeopetus: Tutkimuksen tekemisen perusteet
- Toinen aste
- Yläkoulu
- Tiede
Tutkimuksen tekemisen perusteet -materiaalikokonaisuus on suunniteltu soveltuvaksi Lukion opetussuunnitelmaperusteiden (2015; 2019) teemaopintojen kurssiksi (TO2) tai tiedeopetuksen moduuliksi (1-3 opintopistettä). Tehtäviä ja sisältöjä voi käyttää myös muilla lukion kursseilla tai opintojaksoilla. Moduuli muodostaa sisällöllisesti parin Tiedelukutaidon perusteet -verkkokurssin kanssa, ja halutessaan materiaaleja voi käyttää rinnakkain.
-
Tiedekilpailu – onnistumisia, motivaatiota ja palautetta
- Alakoulu
- Esi- ja alkuopetus
- Toinen aste
- Yläkoulu
- Ajattelun taidot
- Tiede
Vinkkejä ja ideoita kilpailutyön ohjaukseen ja kilpailuun osallistumiseen. Kirjassa kuvataan tiedekilpailutyön tekemiseen liittyviä tärkeimpiä asioita ja käsitellään tieteellistä menetelmää sekä oman työn julkista esittämistä. Voit tilata painetun julkaisun verkkokaupastamme.