Siirry sisältöön

demokratiakasvatus

  • Demokratian puolustusdialogi 9.6.2022 13-15 etänä

    Tervetuloa keskustelemaan, kuinka lapset ja nuoret voivat olla demokratian tekijöitä Mitä demokratia merkitsee sinulle? Miten …

  • Demokraattinen toimintakulttuuri tehdään yhdessä

    "Kyse on pohjimmiltaan siitä, ketkä saavat osallistua yhteiseen päätöksentekoon eli kuinka laaja joukko pääsee mukaan tekemään päätöksiä. Toinen tarkasteluvinkkeli on se, mitä kaikkia asioita koulussa voidaan yhdessä päättää eli kuinka syvälle koulun ytimeen voidaan päästä tekemään yhdessä päätöksiä",

  • Osallisuuden vahvistajat -verkostotapaaminen

    Teamsissa järjestettävä Osallisuuden vahvistajat -verkoston tapaaminen demokratiakasvatusteemasta. Asialista tarkentuu vielä 1. Kokouksen avaus 2. ”Ajankohtaista …

  • Seuraa Nuorten parlamenttia 25.3.2022

    Voit seurata Nuorten parlamenttia, kun suuressa valiokunnassa klo 10-11  kuullaan nuoria  EU-tulevaisuukonferenssiin liittyen. Se näkyy …

  • Osallisuuden vahvistajat -verkostotapaaminen

    Teamsissa järjestettävän Osallisuuden vahvistajat -verkoston tapaamisen aiheen on toisen asteen ammatillisten opiskelijoiden osallisuus ja vaikuttaminen. Alustajaksi …

  • Varaa aika etävierailulle eduskuntaan. Nämä ajat vain Nuorten parlamenttiin osallistuville kouluille

    Nuorten parlamenttiin osallistuvilla kouluilla on mahdollisuus varata etävierailuja eduskuntaan.

  • Nuorten parlamentin toimittajaoppilaiden tilaisuudet; ennen ja jälkeen istuntopäivän

    Nuorten parlamentissa mukana oleville toimittajaoppilaille järjestetään kaksi lisätilaisuutta. Toisessa pohditaan toimittajan työtä yleisesti ja toinen keskittyy toimittajaoppilaiden tekemien juttujen viimeistelyyn.

  • Vaikuttajapolkumalli rakentaa nuorten vaikuttajaryhmien yhteistyötä kaikkien nuorten kanssa

    Edustukselliset vaikuttajaryhmien rakenteet perustuvat siihen, että on haluttu edistää nuorten kuulemista ja vaikuttamistoimintaa, sekä osallisuutta. YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen, joka allekirjoitettiin marraskuussa 1989, yhtenä neljästä periaatteesta on lapsen näkemyksien kunnioittaminen (artikla 12.) Lapsen oikeuksien sopimuksen periaatteet on huomioitu suomalaisessa lainsäädännössä. Lasten ja nuorten kuuleminen toteutuu muun muassa opetuslaissa (osallisuus ja oppilaskunta 47a§) ja nuorisolaissa (Nuorten osallistuminen, vaikuttaminen ja kuuleminen 24§).

  • ”Kouluun parempia oltavia kaikille”

    Kehittämiskeskus Opinkirjo, Koordinaatti ja Suomen nuorisovaltuustojen liitto toteuttivat yhdessä kyselyn oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnasta 1.9.-31.10.2021. Kyselyä levitettiin sosiaalisen median ryhmissä, uutiskirjeissä ja nettisivuilla. Myös toisen asteen opiskelijajärjestöt levittivät tietoa kyselystä.

  • Nuorten parlamentti -toiminta on osa demokratiakasvatusta

    Nuorten parlamentin istunnon järjestelyt ovat pyörähtäneet käyntiin. Tavoitteena on, että maaliskuussa 2022 eduskuntaan kokoontuu innostunut joukko edustaja- ja toimittajaoppilaita eri puolilta Suomea. Odotamme Helsinkiin silloin runsaasti yli kolmea sataa peruskoulun päättöluokilla olevaa nuorta tapaamaan toisiaan, keskustelemaan yhteiskunnallisista teemoista ja kohtaamaan poliittisia päättäjiä.  

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan