Siirry sisältöön

demokratiakasvatus

  • ”Kouluun parempia oltavia kaikille”

    Kehittämiskeskus Opinkirjo, Koordinaatti ja Suomen nuorisovaltuustojen liitto toteuttivat yhdessä kyselyn oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnasta 1.9.-31.10.2021. Kyselyä levitettiin sosiaalisen median ryhmissä, uutiskirjeissä ja nettisivuilla. Myös toisen asteen opiskelijajärjestöt levittivät tietoa kyselystä.

  • Nuorten parlamentti -toiminta on osa demokratiakasvatusta

    Nuorten parlamentin istunnon järjestelyt ovat pyörähtäneet käyntiin. Tavoitteena on, että maaliskuussa 2022 eduskuntaan kokoontuu innostunut joukko edustaja- ja toimittajaoppilaita eri puolilta Suomea. Odotamme Helsinkiin silloin runsaasti yli kolmea sataa peruskoulun päättöluokilla olevaa nuorta tapaamaan toisiaan, keskustelemaan yhteiskunnallisista teemoista ja kohtaamaan poliittisia päättäjiä.  

  • Osallisuuden vahvistajat -verkostotapaaminen

    Osallisuuden vahvistajat -verkoston tapaaminen. Ajankohtaisten kuulumisten lisäksi pienryhmäkeskusteluja, joiden tavoitteena on verkostoitumisen vahvistaminen ja vertaiskeskustelun …

  • Kysely oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnasta 1.9.-31.10.2021

    Keräämme tietoa oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnasta yhdessä Koordinaatti ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. kanssa. Kysely on …

  • Kysely oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnasta

    Keräämme tietoa oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnasta yhdessä Koordinaatti ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. kanssa. Kysely on …

  • ”Vihdoin sain puhua!” Lasten ja nuorten kuulemispaja yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta

    Haluatko kuulla lapsia ja nuoria osallistavin menetelmin? Lue miksi ja miten toteutimme kuulemispajojen sarjan keväällä 2021 ja mitä opimme matkalla! Suomalaisen hyvinvointivaltion kulmakivi on yhteinen peruskoulu, joka takaa kaikille taustaan katsomatta yhdenvertaisen mahdollisuuden oppia elämässä tarvitsemansa taidot. Hallitus on käynnistänyt vuosiksi 2020–2022 Oikeus oppia -ohjelman, jolla vahvistetaan perusopetuksen laatua ja tasa-arvoa. Ohjelmaa toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Osana ohjelmaa halutaan jalkautua kouluihin ja kuulla lapsia ja nuoria ja heidän näkökulmaansa suomalaisen peruskoulun yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta sekä siihen liittyvistä seikoista.

  • Osallisuuden vahvistajat -verkostotapaaminen

    Osallisuuden vahvistajat -verkosto on osallisuusteemojen parissa työskentelevien ja aiheesta kiinnostuneiden ammattilaisten verkosto. Julia Petäjä esittelee …

  • Nuorten ideoima ja aikaansaama etätapahtuma 11.5.2021 käsitteli korona-aikaa: paljon jäi kokematta, mutta hyviäkin toimintatapoja löydettiin

    Koulujensa oppilaskunnissa aktiivisesti toimivat nuoret  kävivät monipuolista keskustelua pienryhmissä. Nuoria ympäri Suomen yhdistää kaipuu sosiaalisista tapahtumista luokka- ja koulurajojen yli sekä halu palata korona-ajasta “normaaliin” elämään. Myös ajatus yläkoulun valumisesta hukkaan korona-ajan vuoksi heräsi joillakin nuorilla.

  • Puhetta osallisuudesta

      Järjestämme viikoilla 39-41 kolme miniwebinaaria. Webinaarit ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. 28.09. …

  • Ilmoittautuminen Nuorten parlamenttiin 2022 on alkanut

    Nuorten parlamentti -toiminnan tavoitteena on tukea nuorten osallistumista ja osallisuutta, edistää nuorten kiinnostusta yhteiskunnalliseen toimintaan, erityisesti eduskuntaan ja kehittää toimintoja nuorten kuulemis- ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi.

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan