Siirry sisältöön

Oppimisen ilon kautta hyvään elämään

Tuemme lapsia ja nuoria oppimisen yhteisöissä löytämään perustan hyvään elämään, joka on mielekäs ja merkityksellinen. Lue lisää

  • Materiaalit   Tervetuloa käyttämään materiaalejamme ja aineistojamme. Tarjoamme käytännöllisiä ratkaisuja eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa toimiville kasvatustyön ammattilaisille. Painotamme materiaaleissa yhdessä tekemistä, laaja-alaista ajattelua ja yhteisöllisyyttä. Ladattavat aineistomme ovat maksuttomia!

    Siirry materiaalipankkiin
  • Kohtaaminen ja osallisuus   Tarjoamme tukea nuorten kohtaamiseen ja osallistamiseen materiaalein, verkkopalveluin ja valmennuksin, etenkin koulu- ja oppilaitosnuorisotyöhön, oppilaskuntatoimintaan, demokratiakasvatukseen sekä nuorten yhteiskunnalliseen osallisuuteen.

    Tutustu yhteisölliseen kouluun
  • Tehdään tulevaisuus!   Valitsemme yhdessä, millaiseen tulevaisuuteen haluamme kulkea ja millaiseksi sen luoda. Luottamus ja usko tulevaisuuteen tehdään yhdessä. Kannustamme aktiiviseen tulevaisuusajatteluun ja -toimiin: järjestämme tulevaisuusdialogeja, joissa osallistujat kohtaavat yhdenvertaisesti tuntemattoman tulevaisuuden äärellä.

    Tietoa tulevaisuusdialogeista
Opinkirjon toimisto on kesälomalla 1.7.-5.8.2024

Toimistomme on suljettu eikä tilauksia käsitellä kesän aikana.  

Nuorten parlamentti on osa koulujen demokratiakasvatusta

Nuorten parlamentin useita kuukausia kestänyt valmistelutyö huipentui 12.4.2024 Eduskuntatalossa.

Opinkirjon uutiskirje 29.4.2024

Kerran lukukaudessa ilmestyvässä uutiskirjeessämme kurkistetaan niin viimeaikaisiin kuin tuleviinkin kohokohtiin ja nostetaan esille Opinkirjon palveluita ja materiaaleja.

Kaikki uutiset
Eduskuntakeskustelu seksuaalirikoslainsäädännön uudistamisesta kulttuurisen muutoksen merkkinä

Yhteiskuntapolitiikkaa, sukupuolentutkimusta ja väkivaltatutkimusta yhdistelevässä maisterintutkielmassani analysoin kansanedustajien puhetta seksuaalirikoslainsäädännön uudistamista koskevissa lähetekeskusteluissa vuosina 2019 ja 2022. Eduskuntakeskusteluissa kansanedustajat tunnistavat seksuaaliväkivallan paitsi sosiaaliseksi ongelmaksi myös perus- ja ihmisoikeudelliseksi loukkaukseksi ja osallistuvat suomalaisen yhteiskunnan väkivaltaongelman laajuuden tunnustamiseen. Olennaiseksi he näkevät yhteiskunnan laajuisen asennemuutoksen ja sen eräänä toteuttajana koulun.

Kaikki blogikirjoitukset

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan