Siirry sisältöön

#PeruskoulunTulevaisuusdialogit -kiertue 3.-11.10.2024

Kiersimme parin viikon aikana viisi paikkakuntaa ja keskustelimme peruskoulun kehittämisestä ja tulevaisuuden visiosta koulun ydintoimijoiden kanssa.

Iso kiitos kaikille osallistujille, keskustelutilaisuuksien järjestäjille, keskustelujen fasilitoijille ja muille, jotka teitte tämän mahdolliseksi.
Kiertue alkoi Kouvolasta 3.10. ja kulki Rovaniemen (7.10), Kirkkonummen (9.10.) ja Kuopion (10.10) kautta Lahteen, jossa pidimme viimeiset keskustelut perjantaina 11.10..
Tapasimme keskustelujen aikana aikana lähes kaksisataa henkilöä. Mukana oli opettajia, vanhempia, nuoria ja kuntien sivistys- ja opetustoimen henkilöstöä. Syvällistä dialogista paneutumista asiaan noin 60 tuntia yhteensä.
 
#PeruskoulunTulevaisuusdialogit-kiertueen sadosta tehdään yhteenveto. Se julkaistaan #Educa2025-messuilla tammikuussa.
 
Yhteenveto on luettavissa tammikuussa myös Opinkirjon ja muiden järjestäjien nettisivuilla
Dialogien tuottajina olivat OPPIVA-verkosto, Kehittämiskeskus Opinkirjo ja Suomen Vanhempainliitto osana Peruskoulun tulevaisuustyön neuvottelukunnan toimintaa.
 
Tavoitteena oli antaa ääni koulun ydintoimijoille, kun pohditaan peruskoulun tulevaisuutta, sivistystä sekä oppimisen ja koulutuksen merkityksellisyyttä.
 
Teemat olivat
🦾Tekoäly ja teknologia,
💡Perustaidot ja oppiminen
🌱Ekologinen ja sosiaalinen kestävyys
 
#Erätauko-keskustelut olivat osa #KansallisetDialogit-kokonaisuutta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan