Siirry sisältöön

Taru®-oppaan myötä tutkimusperustaiseen lukutaidon kehittämiseen

Opinkirjo on ollut mukana julkaisemassa kahta käytännönläheistä, mutta samalla tutkimukseen nojautuvaa aineistoa kirjallisuuskasvatukseen ja lukutaidon kehittämiseen.

Taru ®-opas lukutaidon kehittämiseen ja kirjallisuuskasvatukseen sisältää tutkimusperustaista tietoa ja malleja eri-ikäisten oppijoiden kirjallisuuskasvatukseen ja lukutaidon kehittämiseen. Oppaassa on konkreettisia menetelmiä ja materiaaleja tekstien parissa työskentelyyn ja lukukokemusten jakamiseen.

Lukuteatterin tekstejä ja muita luovan ilmaisun ideoita Mustan kuun majatalon –kirjan maailmasta -aineisto sopii käytettäväksi yhdessä TARU®-oppaan kanssa, ja materiaalin harjoituksia ovat lukutaidon ja kirjallisuuskasvatuksen pedagogiikan näkökulmasta kommentoineet TARU®-kirjoittajat. Mustan kuun majatalon -kirjat on kirjoittanut Reetta Niemelä.

TARU®-kirjallisuuskasvatuksen malli perustuu Merja Kauppisen ja Juli-Anna Aerilan kokeiluihin ja kehittämistoimintaan TARU® – Tarinoilla lukijaksi -hankkeissa Jyväskylän ja Turun yliopistossa. TARU®-toiminnan lähtökohta on perinteisen lukutaidon käsitettä laajempi näkemys lukemisen merkityksestä yksilön hyvinvoinnille ja kasvulle.

Opinkirjo on ollut mukana tuottamassa hankkeen materiaaleja julkaisuiksi.

Taru®-toiminta

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan