Siirry sisältöön

Millaista 2040-luvun yhteiskuntaa tulevaisuuden opettajuus rakentaa?

Suomenkielinen opettajankoulutus alkoi Jyväskylässä 160 vuotta sitten. Se oli merkittävä askel kansakunnan synnyssä. Opettajankoulutus on rakentanut sivistys-Suomea kaikki nämä vuodet, tuottanut yhdenvertaisia koulu- ja lopulta koulutuspolkuja kaikille Suomessa asuville, rakentanut hyvän elämän edellytyksiä jokaiselle.

Mutta miltä tulevaisuus näyttää? Sitä pohdittiin Kansakoulu – peruskoulu – ?. Ratkaisuja vaiheeseen 3.0 -tilaisuudessa Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennuksen aulassa 7.11. klo 13-14.30.

– Millaista 2040-luvun yhteiskuntaa tulevaisuuden opettajuus rakentaa?
– Millaisesta oppimisen tulevaisuudesta haaveilemme?
– Miten opettajuus elää ajassa?
– Mitä on se tulevaisuuden sivistys, joka on hyvän elämän edellytys?

Avaussanat: Marja-Leena Laakso, Jyväskylän yliopiston vararehtori

Videotervehdys: Sari Multala, tiedeministeri

Johdatuspuheenvuoro: Opettajat aktiivisina tulevaisuuden opettajuuden muotoilijoina, Minna Riikka Järvinen, Kehittämiskeskus Opinkirjon toiminnanjohtaja.

Tulevaisuutta rakentava dialogi, jossa keskustelijoina ovat mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton SOOL:n toiminnanjohtaja Riku Oras, Kehittämiskeskus Opinkirjon Nuorten aloiteryhmän jäsen Arttu Vuori ja Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén. Keskustelua fasilitoivat vanhempi yliopiston lehtori Matti Rautiainen ja professori Mirja Tarnanen.

Keskustelu huipentaa dialogien sarjan tulevaisuuden opettajuudesta, johon ovat osallistuneet opettajaksi opiskelevat eri puolilta Suomea. Haastamme kaikki mukaan dialogiin Tulevaisuuden opettajuudesta.

Katso tallenne keskustelusta.

 

 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan