Siirry sisältöön

Kansakoulu – peruskoulu – ?. Ratkaisuja vaiheeseen 3.0

Suomenkielinen opettajankoulutus alkoi Jyväskylässä 160 vuotta sitten. Se oli merkittävä askel kansakunnan synnyssä. Opettajankoulutus on rakentanut sivistys-Suomea kaikki nämä vuodet, tuottanut yhdenvertaisia koulu- ja lopulta koulutuspolkuja kaikille Suomessa asuville, rakentanut hyvän elämän edellytyksiä jokaiselle.

Suomenkielinen opettajankoulutus alkoi Jyväskylässä 160 vuotta sitten. Se oli merkittävä askel kansakunnan synnyssä. Opettajankoulutus on rakentanut sivistys-Suomea kaikki nämä vuodet, tuottanut yhdenvertaisia koulu- ja lopulta koulutuspolkuja kaikille Suomessa asuville, rakentanut hyvän elämän edellytyksiä jokaiselle.

Mutta miltä tulevaisuus näyttää? Sitä pohditaan Kansakoulu – peruskoulu – ?. Ratkaisuja vaiheeseen 3.0  -tilaisuudessa Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennuksessa  7.11. klo 13-14.30.

  • Millaista 2040-luvun yhteiskuntaa tulevaisuuden opettajuus rakentaa?
  • Millaisesta oppimisen tulevaisuudesta haaveilemme?
  • Miten opettajuus elää ajassa?
  • Mitä on se tulevaisuuden sivistys, joka on hyvän elämän edellytys?

Tilaisuuden avaa Jyväskylän yliopiston vararehtori Marja-Leena Laakso. Kehittämiskeskus Opinkirjon toiminnanjohtaja Minna Riikka Järvinen johdattaa päivän teemaan opettajista aktiivisina tulevaisuuden opettajuuden muotoilijoina. Mukana on myös tiedeministerin Sari Multalan videotervehdys.

Keskustelijoina ovat mm. Opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton SOOL:n toiminnanjohtaja Riku Oras, Kehittämiskeskus Opinkirjon Nuorten aloiteryhmän jäsen Arttu Vuori ja Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén.

Keskustelu huipentaa dialogien sarjan tulevaisuuden opettajuudesta, johon ovat osallistuneet opettajaksi opiskelevat eri puolilta Suomea. Haastamme kaikki mukaan dialogiin Tulevaisuuden opettajuudesta.

Tilaisuus lähetetään suorana osoitteessa  https://r.jyu.fi/ruututkii071123  ja se on jälkikatseltavissa osoitteessa www.opinkirjo.fi Tapahtuman toteuttavat Kehittämiskeskus Opinkirjo, Jyväskylän yliopisto ja Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL.

Lisätietoa:

Toiminnanjohtaja Minna Riikka Järvinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo minnariikka.jarvinen[at]opinkirjo.fi

Professori Mirja Tarnanen, Jyväskylän yliopisto mirja.tarnanen[at]jyu.fi

Yliopistonlehtori Matti Rautiainen, Jyväskylän yliopisto matti.a.rautiainen[at]jyu.fi

Toiminnanjohtaja Riku Oras, SOOL riku.oras[at]sool.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan