Siirry sisältöön

Juvenilitas-foorumi käynnistyi

Juvenilitas-foorumin tavoitteena on osallistaa asiantuntijoita, päättäjiä ja muita aikuisia nuorten parissa uutta luovaan dialogiin hyvinvoinnin ja oppimisen suhteesta tiedon ja kokemusten perusteella.

 Foorumista tulee pysyvä rakenne, joka kokoaa yhteen sivistys-, nuoriso- ja hyvinvointiteemoissa käytävää keskustelua ja keskustelijoita.
Ensimmäinen tapaaminen järjestettiin Helsingissä keskustakirjasto Oodissa 12.9.2023.

Dialogisia keskusteluja pohjustivat oheiset puheenvuorot

  • Koulutuspolitiikan visiosta oppimisen ja hyvinvoinnin liittona, kansanedustaja, sivistysvaliokunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Paula Risikko
  • Sivistykselliset ja sosiaaliset oikeudet, lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen
  • Oppimistulosten lasku, tutkimusprofessori Juhani Rautopuro (JYU)
  • Lapsi-opettaja -suhteen merkitys oppimisen edellytyksille ja lapsen psykososiaaliselle hyvinvoinnille, professori Kaija Puura (TAY)
  • Lapsistrategia, Helsingin apulaispormestari, kansallisen lapsistrategian pääsihteeri (ent.), Johanna Laisaari

Foorumin osallistujien käymien dialogisissa keskusteluissa syntyneiden oivallusten pohjalta tullaan tekemään kooste. Sitä hyödynnetään järjestettäessä seuraavaa keskustelufoorumia ja mahdollisesti myös kehittämistoimia suunniteltaessa.

Monialaisen dialogifoorumin perustajina ovat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia, Kehittämiskeskus Opinkirjo, Nuorisotutkimusverkosto ja Itä-Suomen aluehallintovirasto.

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan