Siirry sisältöön

Anmäl er till Ungdomsparlamentet 

Ungdomsparlamentet ordnas i riksdagen den 12 april 2024. 199 elevledamöter från högstadier samt journalistelever och lärare från olika håll i Finland deltar i Ungdomsparlamentets plenum. Evenemanget för samman kring 350 unga och över 100 lärare för att träffa ministrar och riksdagsledamöter

Ungdomsparlamentet ordnas i riksdagen den 12 april 2024. 199 elevledamöter från högstadier samt journalistelever och lärare från olika håll i Finland deltar i Ungdomsparlamentets plenum. Evenemanget för samman kring 350 unga och över 100 lärare för att träffa ministrar och riksdagsledamöter. Deltagare från 150 högstadier ryms med på Ungdomsparlamentets plenidag. 

Anmälningsblanketten samt mer detaljerad information om deltagande och plenidagen finns på webbsidan riksdagen.fi/ungdomsparlamentet. Sista anmälningsdag är den 17 november 2023. 

Under Ungdomsparlamentets plenidag får deltagarna lära sig mer om utskottsarbetet, samtala med riksdagsledamöter samt delta i plenum, där ministrar svarar på elevernas frågor. Programmet avslutas med riksdagens talmans mottagning. 

Vi erbjuder material och stöd för förberedelser inför plenidagen. 

Resekostnaderna för elevledamöter som kommer till Ungdomsparlamentet kan komma att ersättas enligt statens resereglemente, ifall Undervisnings- och kulturministeriet beviljar bidrag för dem. Kommunerna står för journalistelevers och lärares resekostnader och i första hand borde resorna bekostas med undervisningsväsendets medel.  

 Mer information 

tiina.karhuvirta[at]opinkirjo.fi 

mikko.tujula[at]eduskunta.fi 

 

 Bild: Hanne Salonen / Riksdagen

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan