Siirry sisältöön

Osallisuuden teehuone käynnistyy syyskuussa

Teehuoneen aiheena on Osallisuustyön saumat, anti ja näkyvyys haavoittuvassa asemassa olevien nuorten parissa. Teehuoneen kattauksesta vastaa Kohdennetun nuorisotyön osaamiskeskus.

Osallisuuden teehuone  6.9.2023 klo 14-15

Syksyn 1. teehuoneessa kysytään, minkälaisten asioiden parissa käytännössä työskennellään silloin, kun tavoitteena on vahvistaa haavoittuvassa asemassa olevien nuorten osallisuutta. Kuinka usein tätä nimenomaista osallisuustyötä tehdään koulutuksen ja työn ulkopuolella olevia nuoria kohtaavassa etsivässä nuorisotyössä ja työpajatoiminnassa? Millaisin keinoin ammattilaiset tukevat osallisuutta siellä, missä sen kokemisen edellytykset näyttävät lähtötilanteessa ehkä erityisen haurailta, ja mitä tästä kaikesta on seurannut? Entä miten tätä työtä, jossa ei yleensä tunneta pikavoittoja, voidaan merkityksineen ja tuloksineen tehdä näkyväksi?

Teehuoneella osattomuudesta osallisuuteen johtavalle sillalle käyvät Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n asiantuntija Miikka Piiroisen kanssa Kurikan kaupungin etsivä nuorisotyöntekijä Hannele Niemelä sekä entinen työpajavalmentaja, nykyinen Kaarinan kaupungin osallisuuskoordinaattori Petra Jorasmaa. Sessio laajentaa keväällä 2023 julkaistun, tilastopohjaisen artikkelin ”Nuorten osallisuus ja etsivä nuorisotyö – mitä etsivän nuorisotyön uusi tavoitemittari niistä kertoo?” teemoja keskustellen siitä kokeneiden työntekijöiden tuntemasta todellisuudesta, joka piilee numeroiden ja datan takana.

Tervetuloa Teehuoneelle kuulemaan lisää. Teehuoneella maistellaan osallisuuden teemoja eri näkökulmista. Alustuspuheenvuoron jälkeen aiheeseen syvennytään yhdessä keskustellen. Tilaisuus järjestetään etäyhteyksin ja siihen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lue lisää ja liity kuulolle!

Nuorten osallisuus -teemaista Teehuone-työpajasarjaa tuottavat nuorisoalan osaamiskeskukset. Teehuoneella kuullaan aluksi asiantuntijan puheenvuoro, minkä jälkeen aiheeseen syvennytään yhdessä keskustellen. Vuoden 2023 aikana järjestämme kuusi Osallisuuden Teehuonetta:

16.1.2023 Nuorten digitaalinen osallisuus, case Digiraati (järjestetään yhteistyössä Osallisuuden vahvistajat -verkoston kanssa). Katso tallenne!

17.2.2023 klo 13-14:30 Nuorisotyöntekijöiden osallisuus Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuunan verkostoissa – Tapaus nuorille suunnattu kysely. Katso tallenne!

23.3.2023 klo 12:30-14 Osallisuuden edistämisen toimintamallit ja hyvät käytännöt kouluissa ja oppilaitoksissa toteutettavassa nuorisotyössä (järjestetään osana Uusi koulu -seminaaria). Katso tallenne!

23.5.2023 klo 13-14 Osallisuus nuorten harrastuksissa ja järjestötoiminnassa. Katso tallenne

6.9.2023 klo 14-15 Osallisuustyön saumat, tulokset ja näkyvyys haavoittuvassa asemassa olevien nuorten parissa. Lue lisää ja liity kuulolle!

26.10.2023 klo 13-14 Digitaaliset työkalut yhdenvertaisuuden edistäjinä

Lue lisää työpajasarjasta: https://nuoretjaosallisuus.fi/osaamiskeskusten-osallisuusryhma/.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Teehuoneelle maistelemaan osallisuuden moniulotteisia näkökulmia.

 

Opinkirjo on yksi Osallisuuden osaamiskeskuksen toimijoista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan