Siirry sisältöön

Uusi peli opettaa somen turvataitoja

Jyväskylän yliopiston tuottama uusi mobiilipeli opettaa lapsille ja nuorille somen turvataitoja. Opinkirjo on julkaissut peliin liittyvän opettajan oppaan.

Noin joka toinen nuori törmää sosiaalisessa mediassa useisiin erilaisiin ongelmatilanteisiin viikoittain ja lähes kymmenesosa jopa päivittäin, selviää vuoden 2022 WHO-Koululaistutkimuksen alustavista tuloksista. Uusi SoMe Detectives -peli opettaa nuorille somen turvataitoja. Peliin liittyy myös opettajan opas.

SoMe Detectives on digitaalinen oppimispeli, jonka Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan asiantuntijat ovat kehittäneet yhteistyössä peliyrittäjien kanssa tukemaan kouluikäisten valmiuksia välttää ja hallita somen ongelmatilanteita. Opinkirjo on julkaissut peliin liittyvän opettajan oppaan. Siinä kuvataan SoMe Detectives -mobiili- ja verkkopeli, ja se sisältää ehdotuksia, miten peliä voidaan käyttää kouluopetuksen tukena.

Peli ja opettajan opas ovat saatavilla maksutta

Voit tilata opettajan oppaan itsellesi maksutta Opinkirjon verkkokaupasta tai ladata sen pdf-version alta.

SoMe detectives – Sosiaalisen median turvataitoja lapsille ja nuorille (PDF)

Some detectives -mobiilipelin saat ladattua ilmaiseksi App Storesta ja Google Playsta.

Pelistä on olemassa myös maksuton selaimessa pelattava versio. Sen latauslinkki on tulossa Jyväskylän yliopiston verkkosivuille. Päivitämme tähän linkin, kun peli on ladattavissa.

Lisätietoa SoMe Detectives -pelistä ja oppaasta Jyväskylän yliopiston tiedotteessa

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan