Siirry sisältöön

Tulevaisuuden koulussa kaikki saisivat merkityksellisiä kokemuksia 

 

Voisiko koulu tulevaisuudessa ollakin tila, jossa eri-ikäiset kohtaisivat toisensa oppimisen ympärillä? Tai millainen on koulu, jotka kaikki rakastaisivat?  

Syksyllä järjestetyt dialogit tarjosivat mahdollisuuden kokoontua käsittelemään rakentavasti koulun ja koulutuksen tulevaisuutta koskevia kysymyksiä ja jakamaan kokemuksia ja ajatuksia aiheesta. Tavoitteena oli herättää keskustelua kouluhyvinvoinnista, koulun tulevaisuuden suunnasta ja tehtävistä sekä koulutuksen perustana olevista arvoista. 

Kokosimme dialogien opit ja oivallukset julkaisuun 13 keskustelua tulevaisuuden koulusta – Dialogit koulutuksen arvopohjasta, hyvinvoinnista ja tulevaisuuden koulun tehtävistä.  

Kehittämiskeskus Opinkirjo kumppaneineen järjesti syksyllä 2022 sarjan Tulevaisuuden koulu -dialogeja, joiden tarkoitus oli saattaa yhteen oppilaita, opettajia ja muuta kouluväkeä keskustelemaan tulevaisuuden koulusta. Kolmetoista keskustelua ja 75 keskustelijaa tuottivat monipuolisen näkemyksen tulevaisuuden koulun arvopohjasta, hyvinvointitekijöistä ja tehtävästä. 

Kehittämiskeskus Opinkirjo jatkaa dialogien järjestämistä yhtenä Kansallisten dialogien vakiojärjestäjänä. Kansalliset dialogit on uudenlainen malli yhteiskunnallisen vuoropuhelun toteuttamiseen kansalaisten, yhteisöjen ja viranomaisten yhteistyönä.  

Kansallisissa dialogeissa on kyse dialogisten keskusteluiden sarjasta. Keskusteluiden tarkoituksena on rakentaa osallistujien kokemusten kautta ymmärrystä erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä, haasteista ja mahdollisuuksista.  

Lisätietoa Opinkirjon dialogeista https://opinkirjo.fi/toiminta/hankkeet-ja-verkostot/dialogit/ 

Kehittämiskeskus Opinkirjo on valtakunnallinen nuorisotyön palvelujärjestö, jonka jäsenjärjestöt edustavat koulutuksen kenttää laajasti. 

Lisätietoa Opinkirjon dialogeista Eeva Mäkelä, 050 472 9992 ja Tiina Karhuvirta, 050 515 0017. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan