Siirry sisältöön

Nuorten parlamentti järjestää puhemiehen kyselytunnin 25.11.2022

Kyselytunti on osa Nuorten parlamentin täysistunnon välivuoden ohjelmaa, johon voivat osallistua peruskoulun yläkoulujen Nuorten parlamentti -kerhot, koululuokat, valinnaiskurssit ja muut ryhmät. Kyselytunti on avoin myös toisen asteen opiskelijoille.

Tilaisuuden tavoitteena on mahdollistaa nuorten osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun poliittisten päättäjien kanssa. Nuorilla on tilaisuus kysyä puhemieheltä yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen liittyen ajankohtaisista nuoria kiinnostavista asioista. Ylin poliittinen johto puolestaan saa tietoonsa nuoria askarruttavia asioita.

Verkossa tapahtuvat keskustelut toteuttavat demokratiakasvatusta ja antavat nuorille eväitä yhteiskunnallisten aiheiden omakohtaiseen pohdintaan.

Kysymyksiä kerätään ilmoittautuneiden koulujen nuorilta etukäteen, mutta käytössä on myös reaaliaikainen verkkolähetyksen chat-toiminto. Chat-toimintoa voivat käyttää etukäteen ilmoittautuneet koulut.

Puhemiehen kyselytunneille voi lähettää kysymyksiä etukäteen viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. 

Ilmoittautuminen päättyi  11.11.2022.

Kysymysten viimeinen lähetyspäivä oli 18.11.2022.

Voit seurata kyselytuntia 25.11.2022 klo 10-11 oheisen linkin kautta https://verkkolahetys.eduskunta.fi

Puhemiehen kyselytunnin  järjestäjinä eduskunta ja Kehittämiskeskus Opinkirjo.

Lisätietoja:

Tiina Karhuvirta, sähköposti etunimi.sukunimi@opinkirjo.fi

Mikko Tujula,  sähköposti etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan