Siirry sisältöön

Jarmo Vellonen suunnitteli uuden hymyveistoksen

Kehittämiskeskus Opinkirjo tuo uuden Hymy-veistoksen aiempien kahden veistoksen rinnalle. Uuden veistoksen on suunnitellut porvoolainen kuvanveistäjä Jarmo Vellonen. (Katso video)

”Kun sain tehtäväkseni suunnitella Hymy-perheeseen uuden veistoksen, otin tehtävän vastaan kiinnostuneena ja innostuneena. Edessäni oli yksi vaikeimmista kuvanveistäjän uralla kokemistani haasteista. Kun ihmisen muodon ulkoinenkin kirjo on laaja, millainen olisi uusi sisarus sarjaan, ihmisen identiteetti veistoksen muodossa? 

Toteutin veistoksen ilman varsinaista jalustaosaa niin, että veistos ja hahmon persoona ja olemus muuttuvat, kun sitä katselee eri suunnista. Samassa hahmossa yhdistyy koko ihmisen kuva ja kirjo”, kuvaa Jarmo Vellonen patsaan luomisprosessia.

Opinkirjon hallitus päätti lähteä tuottamaan uutta veistosta aiempien rinnalle vanhemmilta, huoltajilta ja lapsilta itseltään tulleen palautteen perusteella.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan