Siirry sisältöön

Ahistus! -verkkokeskustelujen sarja opettajan tueksi

Opetusalan ammattilaisten joukosta kuuluu hätähuuto opetustyössä jaksamisen johdosta. Korona-aika, mutta myös muut opetustyön nykyilmiöt ovat ajaneet monet opettajat jaksamisensa äärirajoille.

Opinkirjo tarjoaa kaikille opetustyössä toimiville ammattilaisille mahdollisuuden verkossa tapahtuvaan maksuttomaan vertaiskeskusteluun omaan arjen työhön liittyvistä huolista ja kuormitustekijöistä. Tavoitteemme on tukea opettajia jakamaan huoliaan vertaisverkostossa ja löytämään siitä voimavaroja ja osaamista monien ongelmien ratkaisemiseen.

Keskustelumme ovat dialogeja, joissa tähdätään avoimeen, toiset huomioivaan ja tasa-arvoiseen keskusteluun. Periaatteemme on ratkaisukeskeisyydessä: Keskusteluissa pyritään löytämään voimavaroja, joita työssä voisi hyödyntää – ja voida paremmin.

Kevään 2022 aikana järjestetään kolme avointa keskustelua. Ensimmäisessä käsitellään opettajan hyvinvointia ja työn merkitystä. Seuraavissa keskusteluissa puhutaan kohtaavasta työotteesta.

Keskusteluita ovat fasilitoimassa väestämme Minna Riikka, Tiina, Heikki ja Mikko, kaikilla koulutus ja ammattitaito ratkaisukeskeisten dialogien ohjaamiseen. Hyödynnä tilaisuus kohdata kollega!

Vertaiskeskustelujen teemat ja ajat ovat:

Opettajien hyvinvointi ja työn merkityksellisyys  

24.2.2022  klo 17.30 – 19.30

Opettajan kohtaava työote  

31.3.2022 klo 17.30 – 19.30 

Oppijakeskeinen työote  

21.4.2022 klo 17.30 – 19.30 

Keskustelut toteutetaan ZOOM-ympäristössä. Linkki keskusteluun avautuu viikkoa aikaisemmin osoitteessa https://bit.ly/3pM8H3X.

Keskusteluihin ei ole ennakkoilmoittautumista.

#Ahistus 

#OpeHommat 

Lisätietoja

minnariikka.jarvinen[at]opinkirjo.fi

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan