Siirry sisältöön

Nuorten parlamentin täysistuntopäivä toteutetaan etäyhteyksin

Perinteisesti joka toinen vuosi järjestettävä Nuorten parlamentin täysistunto oli määrä pitää Eduskuntatalossa perjantaina 25. maaliskuuta 2022. Tapahtuma toteutetaan suunniteltuna päivänä, mutta epävarman epidemiatilanteen vuoksi etätapahtumana. Päätös etätapahtumasta haluttiin tehdä ennen kuin kouluissa ryhdytään tekemään matkajärjestelyitä. Etätapahtumaan pääsevät mukaan kaikki ilmoittautuneet koulut, joita on kaikkiaan 196 eri puolelta Suomea Ahvenanmaa mukaan lukien. 

​Istuntopäivä toteutetaan ensimmäistä kertaa etäyhteyksin. Siihen pyritään saamaan samankaltaisia elementtejä kuin Eduskuntatalossa järjestettävässä Nuorten parlamentin istuntopäivässä, jossa nuoret ovat tutustuneet eduskuntatyöhön, esittäneet valmistelemiaan kysymyksiä kyselytunnilla ministereille ja tavanneet kansanedustajia.

 

Nuorten parlamentti -toiminnan tavoitteena on tukea nuorten osallistumista ja osallisuutta, edistää nuorten kiinnostusta yhteiskunnalliseen toimintaan, erityisesti eduskuntaan ja kehittää toimintoja nuorten kuulemis- ja vaikutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Nuorten parlamentti -toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan eduskunnan ja Kehittämiskeskus Opinkirjon yhteistyönä. Toimintaa järjestetään koulun parlamenttikerhotoimintana, osana oppilaskuntatoimintaa tai osana valinnaisia opintoja. Koulun kerhotoiminnan tueksi järjestetään kerholaistilaisuuksia eri aiheista ja kerhot ovat tehneet mm. yhteistyötä nuorisovaltuustojen kanssa omaan lähiyhteisöön vaikutettaessa. Tärkeä osa toimintaa ovat yhteydenotot oman alueen kansanedustajiin tai kunnanvaltuutettuihin.

Tarkempia tietoja etätapahtuman sisällöstä ilmoitetaan myöhemmin. Tietoja päivitetään myös Nuorten parlamentin verkkosivuille.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan