Siirry sisältöön

Harjoittelijana Opinkirjolla

Toimin korkeakouluharjoittelijana täällä Opinkirjolla loka-marraskuun ajan. Opiskelen kasvatustieteen maisteriksi Helsingin yliopistolla pääaineenani varhaiskasvatus. Harjoittelun ajan olen ollut opintovapaalla työstäni. Olen työskennellyt Helsingin kaupungilla varhaiskasvatuksen opettajana reilut viisi vuotta. Koen, että olen saanut hyödyntää harjoittelussa yleistä pedagogista osaamistani ja ymmärrystäni lapsista. Kannustan siis muitakin varhaiskasvatuksen puolen osaajia harkitsemaan harjoittelua paikasta/alalta, joka ei välttämättä olisikaan spesifisti varhaiskasvatukseen tai pieniin lapsiin liittyvä.

Opinkirjolla tehtävänäni oli kehittää uusi materiaali opettajille Hymyn arvoihin pohjautuen. Materiaali käsittelee yhteisöllisyyttä, moninaisuutta, yhdenvertaisuutta ja normikriittisyyttä. Se sisältää myös teemoihin liittyviä erilaisia harjoitteita ja tehtäviä, jotka on sidottu peruskoulun 1-2-luokkien ja 3-6-luokkien muutamien eri oppiaineiden tavoitteisiin. Materiaalin tarkoitus on edistää edellä mainittuja teemoja kouluissa. Lisäksi uudistin Opinkirjon nettisivujen Hymy-osiota Askelmallin osalta. Kehitin syys- ja kevätlukukaudelle erilaisia harjoitteita ja tehtäviä, jotka pohjaavat Hymyn arvoihin ja uuteen materiaaliin. Uusi materiaali ja Askelmallin muutokset julkaistaan alkuvuodesta 2021.

Yhtenä harjoittelun tavoitteenani oli oppia asiantuntijatyöstä ja asiantuntijuudesta. Koen, että olen nähnyt monipuolisesti erilaisia työtehtäviä ja olen päässyt mukaan erilaisiin projekteihin ja hankkeisiin. Järjestössä toimivan asiantuntijan työ on monipuolista ja keskittyy erilaisiin hankkeisiin. Hankkeita voi olla meneillään kerralla useampi tai yksi suurempi, johon liittyy erilaisia työtehtäviä. Niihin liittyy rahoituksen hakemista, organisointia, yhteydenottoja mahdollisiin yhteistyökumppaneihin, raportointia, reflektointia jne. Oli esimerkiksi mielenkiintoista päästä mukaan marras-joulukuussa toteutettuun Nuorten ja kansanedustajien keskustelutilaisuuteen. Olin mukana taustajoukoissa varmistamassa, että kaikki toimii – etänä kun ollaan.

Olen oppinut järjestötoiminnasta, asiantuntijan työstä ja ennen kaikkea saanut omaa ammatillista kasvua ja pohdintaa eteenpäin. Olen saanut paljon ajateltavaa sen suhteen, mitä haluan tulevaisuudessa työkseni tehdä. Kiitos Opinkirjolle mukavasta ja opettavaisesta harjoittelujaksosta!

-Vilma Kosonen

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan