Siirry sisältöön

Nuorten osallisuudesta elinvoimaa -julkaisusta intoa kuntien osallisuustyöhön

Osallisuuden osaamiskeskuksen ensimmäinen toimintakausi lähenee loppuaan, joten nyt on juuri sopiva hetki kerrata oppeja ja oivalluksia nuorten osallisuuden edistämiseksi kunnissa!

Osallisuuden osaamiskeskuksen julkaisu Nuorten osallisuudesta elinvoimaa – Vinkkejä ja kokemuksia osallisuuden edistämiseen kunnissa avaa kaksivuotisessa toiminnassa esille nousseita hyväksi havaittuja keinoja saada nuorten ääni kuuluviin kuntien kehittämisessä ja päätöksenteossa. Julkaisu sisältää kokemuspohjaista aineistoa hyvistä käytänteistä ja kuntakohtaisia esimerkkejä, nuorten ajatuksia osallisuudesta sekä konkreettisia neuvoja siihen, miten jokainen kunnan viranhaltija, työntekijä sekä luottamushenkilö voivat edistää nuorten osallisuutta omassa työssään. 

“On ollut hienoa päästä kokoamaan vinkkejä yhteen eteenpäin jaettavaksi. Toivottavasti kunnat saavat julkaisusta intoa ja hyötyä työskentelyyn nuorten osallisuuden parissa!” iloitsevat julkaisun tekijät Laura Lettenmeier, Johanna Teerijoki ja Saana Palamaa.

Voit ladata julkaisun tästä tai vierailemalla osoitteessa nuoretjaosallisuus.fi, josta löytyvät myös nuorten osallisuuden laatukriteerit sekä niihin pohjautuva itsearviointityökalu. Julkaisu on suunnattu erityisesti kuntien viranhaltijoiden ja työntekijöiden käyttöön, mutta sitä voivat hyödyntää kaikki nuorten osallisuudesta kiinnostuneet. Tule noutamaan julkaisu Nuori2020-messuilta tai tilaa painettu versio sähköpostitse info(at)nuortenakatemia.fi.

Osallisuuden osaamiskeskuksen muodostavat Opinkirjo, Nuorten Akatemia ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto. Sen tehtävänä on lisätä kuntien viranhaltijoiden ymmärrystä ja osaamista nuorten osallisuudesta tähdäten toimintakulttuurin muutokseen kohti nuorten osallisuutta tukeva kehittämistä ja päätöksentekoa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan