Siirry sisältöön

Laatukriteerit nuorten osallisuuden arvioimiseksi on julkaistu

Laatukriteerit ja niihin liittyvän arviointityökalun löydät osoitteesta nuoretjaosallisuus.fi.

Laatukriteerien tavoitteena on herättää kunnat pohtimaan, miten  huomioida nuorten osallisuus työssä. Ne antavat pohjan yhteiselle keskustelulle ja kannustavat nuorten osallisuuden kehittämiseen koko kunnassa sekä auttavat kuntia tukemaan nuorten toimijuutta ja kasvua kohti aktiivista kansalaisuutta.

Laatukriteereitä on yhteensä kaksitoista ja ne on jaettu neljään kokonaisuuteen. Kriteereiden taustalla on teoreettinen näkemys osallisuudesta, jossa osallisuudessa on kyse sekä yksilön kokemuksesta kuulumisesta yhteisöön että yksilön mahdollisuudesta vaikuttaa yhteisön päätöksentekoon.  Kriteerit on luotu yhdessä nuorten ja aikuisten kanssa.

Nuoretjaosallisuus.fi -sivuston työkalun avulla voi seurata oman kunnan kehittymistä nuorten osallisuuden edistämisessä sekä tarkastella oman osaamisen kehittymistä. Sivuston arviointityökalu kokoaa Suomen kattavaa dataa nuorten osallisuuden tilasta työntekijöiden ja viranhaltijoiden näkökulmasta. Lisäksi sivustolla on materiaalivinkkejä.

Nuoretjaosallisuus.fi on tehty osana opetus- ja kulttuuriministeriön asettamaa nuorisoalan osaamiskeskuksen toimintaa. Opinkirjo muodostaa osaamiskeskuksen yhdessä Nuorten Akatemian ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton kanssa. Osaamiskeskuksemme tehtävänä on lisätä ymmärrystä ja osaamista nuorten osallisuudesta julkishallinnossa. Tavoitteena on toimintakulttuurin muutos kohti nuorten osallisuutta tukevaa kehittämistä ja päätöksentekoa eri toimialoilla. Herättelemme aikuisia miettimään, miten osallisuutta johdetaan ja mikä merkitys nuorilla ja heidän toiminnallaan on kunnille ja maakunnille, niiden elinvoimalle, palveluiden kehittämiselle sekä viestinnälle nyt ja tulevaisuudessa.

www.nuoretjaosallisuus.fi

 

Lisätietoa:

Saana Palamaa puh. 050 515 0522

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan