Siirry sisältöön

Suunnittele arjen apuväline, josta on hyötyä esimerkiksi omassa harrastuksessasi. Toteuta se Arduino-minitietokoneella tai muulla vastaavalla. Voit työskennellä yksin tai ryhmässä.

Ohjeita ja vinkkejä työskentelyyn

  • Ideoi, suunnittele ja toteuta oma apuvälineesi ja testaa sitä käytännössä. Jos suunnitelman toteuttaminen käytännössä on liian haastavaa, tuota siitä prototyyppi tai ainakin yksityiskohtainen suunnitelma. Huomaa, että myös prototyyppiä tai suunnitelmaa voi testata tai kerätä siitä jollakin muulla tavalla mahdollisten tulevien käyttäjien näkemyksiä.
  • Mitä päätit tehdä? Minkä ongelman tai tarpeen laite ratkaisee? Kenelle se on tarkoitettu? Mitä se tekee ja mikä on sen toimintaperiaate? Esitelkää laitteenne sanoin ja kuvin. Miten testasitte sitä? Kuinka se toimi käytännössä? Miten sitä voisi entisestään parantaa?
  • Muista tallentaa työskentelyä alusta alkaen kuvin, tekstein ja halutessasi myös videoin.
  • Esitelkää projektinne esimerkiksi posterin, videon, Powerpoint-esityksen tai tutkimusraportin muodossa. Vinkkejä tutkimusraportin kirjoittamiseen löydät Tiedelukutaidon perusteet -verkkokurssilta.

Pari lisävinkkiä

Opettajalle: Tähän aiheeseen voi soveltaa ohjelmointiosaamista ja yhdistää koodauksen ja elektroniikan alkeet eri oppiaineisiin. Oppilaat voivat rakentaa omia pieniä projekteja, esimerkiksi mittalaitteita tai taideteoksia, vaikkapa Arduino-minitietokoneilla.

Katso esimerkkivideoita Arduinolla toteutetuista projekteista Opinkirjon Youtube-kanavan soittolistalta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan