Siirry sisältöön

Tutki jotakin omaan kotipaikkakuntaasi liittyvää historiallista tapahtumaa tai menneisyyden tai nykyisyyden merkkihenkilöä. Voit työskennellä yksin tai ryhmässä.

Vinkkejä työskentelyyn

  • Ota selvää, kysy esimerkiksi paikallisesta kirjastosta, museosta, kotiseutuyhdistyksestä tai vanhemmilta ihmisiltä, liittyykö kotipaikkakuntaasi jokin erityinen tapahtuma tai merkkihenkilö, josta voisi kannattaa lähteä etsimään lisätietoa tai joka on jäänyt heidän mieleensä.
  • Hae tapahtumasta tai henkilöstä tietoa myös lähdekirjallisuudesta.
  • Jos tapahtuma on sen verran tuore, että voit haastatella sen kokeneita, haastattele heitä. Tai jos voit haastatella merkkihenkilöä tai hänet tunteneita, haastattele heitä. Ehkä voit myös vierailla tapahtumaan tai henkilöön liittyvissä paikoissa.
  • Jos tutkimukseesi liittyy haastatteluja, muista pyytää tutkittaviltasi suostumus osallistua tutkimukseen. Kun tutkittavasi täyttävät etukäteen suostumuslomakkeen, varmistat, että he osallistuvat tutkimukseen vapaaehtoisesti. Suostumuslomakkeessa annat tarvittavat tiedot tutkimuksestasi ja siitä, mitä siihen osallistuminen tutkittavien kannalta konkreettisesti tarkoittaa, esimerkiksi miten heidän tietojaan käsitellään.
  • Muista tallentaa työskentelyä alusta alkaen kuvin, tekstein ja halutessasi myös videoin.

Esittele projektisi ja tuloksesi esimerkiksi posterin, videon, Powerpoint-esityksen tai tutkimusraportin muodossa. Vinkkejä tutkimusraportin kirjoittamiseen löydät Tiedelukutaidon perusteet verkkokurssilta.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan