Siirry sisältöön

Tieteilijän työvihko

Teemakokonaisuus Tieteilijän työvihko (4 tuntia) sisältää kehyskertomuksen ympärille nivoutuvia mikrobiologiaan liittyvää työohjeita ja tutkimuspäiväkirjapohjia. Kertomuksessa tutustutaan neljäsluokkalaiseen Taaviin, joka mummunsa ”Tieteilijän työvihon” ja salaperäiset tieteilijän lasit löydettyään innostuu katselemaan maailmaa tieteilijän silmin ja kehittämään omia kokeita. Töissä tutustutaan mikromaailmaan bakteeri-, home- ja happamuuskokeiden kautta sekä opetellaan tekemään preparaatteja mikroskoopilla katseltavaksi.
Kokonaisuuden ovat koonneet: Ilkka Saarinen ja Saana Kemppi

Tuntien aihepiirit:

  1. Happamuus ja happojen vaikutus hampaisiin
  2. Bakteerien kasvattaminen
  3. Mikroskopoinnin alkeet
  4. Homeiden tutkiminen

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

 

Teemakokonaisuus: Tieteilijän työvihko

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan