Siirry sisältöön

Metsä

Teemakokonaisuudessa Metsä (10 tuntia) perehdytään eri tehtävien avulla siihen, millainen ympäristö metsä on, mitä kasvit metsässä tarvitsevat kasvaakseen, mistä kasvit koostuvat, millainen on metsän rooli ekosysteemissä ja mitä hyötyä metsä meille tarjoaa. Kokonaisuus sisältää retken metsää ja toiminnallisia ideoita suoraan ulkoympäristöön. Mukana on myös isompia ja pienempiä tutkimuksia luokkahuoneessa tutkimiseen ja pitkäaikainen kasvien kasvatuskoe.
Kokonaisuuden ovat koonneet: Ville Alanen ja Merike Kesler

Tuntien aihepiirit:

  1. Herneiden istutus
  2. Siemenet
  3. Metsäretki
  4. Maaperä
  5. Lannoituksen vaikutus juuriin ja lehtiin
  6. Lehdet
  7. Puu
  8. Uusiopaperin valmistus
  9. Paperilaatujen tutkiminen
  10. Hiilen kierto ja yhteyttäminen

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

 

Teemakokonaisuus: Metsä

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan