Siirry sisältöön

Matematiikka 2

Teemakokonaisuus Matematiikka 2 (6 tuntia) paneutuu geometriaan. Teemaa käsitellään monelta eri kantilta. Mukana on tasogeometriaa, fraktaaleja ja kolmiulotteista geometriaa. Koulumatematiikassa ehditään paneutumaan varsin vähän erikoisempiin aiheisiin, joita juuri tässä kokonaisuudessa on avattu. Tehtävissä painottuu lasten oma tekeminen ja havaitseminen.
Kokonaisuuden on koonnut: Vesa-Matti Sarenius

Tuntien aihepiirit:

  1. Kochin lumihiutale
  2. Laatoituksia
  3. Tetrominot
  4. Puolisäännöllisiä monitahokkaita
  5. Rakennelmia kuutioista
  6. Kaaria viivoittimella

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

 

Teemakokonaisuus: Matematiikka 2

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan