Siirry sisältöön

Fysiikkaa biologian avulla

Teemakokonaisuus Fysiikkaa biologian avulla (6 tuntia) on hyvä esimerkki luonnontieteiden monialaisuudesta. Biologiassa hyödynnetään fysiikan ja kemian tieteenalojen teorioita ja toisaalta biologian avulla vaikeitakin teorioita voi olla helpompaa ymmärtää. Mallintaminen, toiminnallisuus ja kokeileminen auttavat käsittelemään sellaisia aiheita, kuten ääntä, lämpötaloutta, vipurakenteita ja tilavuutta.
Kokonaisuuden on koonnut: Hanna-Kaisa Mikkola

Tuntien aihepiirit:

  1. Rakenna malli keuhkojen toiminnasta
  2. Onko minussakin vipuja? Rakenna käsivarteen lihakset ja löydä sisäiset vipusi!
  3. Perehdy äänen kulkuun korvan eri osissa
  4. Palelevat vesi-ilma-pallot: koon vaikutus lämmön haihtumiseen
  5. Palelevat filmipurkit: Eristeen vaikutus lämmön haihtumiseen
  6. Voisiko kissan suurentaa ponin korkuiseksi? Kokeile!

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

Teemakokonaisuus: Fysiikkaa biologian avulla

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan