Siirry sisältöön

Mistä löytää tietoa jatko-opinnoista?

Kaipaatko tietoa opintoaloista ja oppilaitoksista sekä niihin pyrkimisestä? Kokosimme tälle sivulle listan verkkopalveluista, joista saa kootusti tietoa.

Tietoa opintoaloista, korkeakouluista ja niihin pyrkimisestä

Verkkopalveluja, joista saa kootusti tietoa eri opintoaloista ja korkeakouluista sekä niihin pyrkimisestä:

1. Opintopolku

Opintopolku.fipalveluun on koottu lähes kaikki mahdolliset hakuvaihtoehdot. Palvelusta voi etsiä koulutuksia esimerkiksi kiinnostuksen kohteena olevan alan tai oppilaitoksen perusteella. Kannattaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ennen hakupäätöksen tekemistä.

Opintopolku.fi-palvelussa voi

  • selailla eri aloja ja tutkintoja
  • saada tietoa opinnoista
  • etsiä ajankohtaisia koulutuksia
  • tutustua valintaperusteisiin
  • hakea koulutuksiin
  • katsoa videoita ja lukea tarinoita opiskelijoiden omista kokemuksista.

Opintopolku tarjoaa tietoa omien opintojen ja oman opiskelun suunnitteluun erilaisissa elämän vaiheissa. Opintopolku-portaalia ylläpitää Opetushallitus. Suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät Opintopolussa omien koulutustensa tietoja.

2. Studentum

Studentum.fi-sivustolla on tietoa koulutusaloista ja ammatinvalintatesti, jolla voi kartoittaa omia vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita.

3. Kun koulu loppuu -sivusto

Kun koulu loppuu -sivusto keskittyy nuorten ura- ja koulutusvalintoihin sekä muihin nuoren elämän tärkeisiin asioihin.  Sivustoa ylläpitää Talous ja Nuoret TAT.

4. Opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen

Vipunen on opetushallinnon tilastopalvelu, jonka sisällöstä vastaavat yhteistyössä Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Vipusen tilastot perustuvat pääosin Tilastokeskuksen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen keräämiin tietoihin. Palvelussa on tilastotietoa eri alojen koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta, korkeakouluissa tehtävästä tutkimuksesta sekä väestön koulutusrakenteesta ja opiskelijoiden sosioekonomisesta taustasta.

Vipusesta saa tilastojen kautta monenlaista tietoa opintoaloista, esimerkiksi eri alojen opiskelijoiden määristä ja opintojen kestosta.

5. Ammattikorkeakouluun.fi-sivusto

Ammattikorkeakouluun.fi-sivusto tarjoaa kootusti tietoa ammattikorkeakouluopinnoista.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan