Gå till innehållet
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Anmäl er till Ungdomsparlamentet

1.9.2023 - 17.11.2023

Ungdomsparlamentet ordnas i riksdagen den 12 april 2024. 199 elevledamöter från högstadier samt journalistelever och lärare från olika håll i Finland deltar i Ungdomsparlamentets plenum. Evenemanget för samman kring 350 unga och över 100 lärare för att träffa ministrar och riksdagsledamöter. Deltagare från 150 högstadier ryms med på Ungdomsparlamentets plenidag.
Anmälningsblanketten samt mer detaljerad information om deltagande och plenidagen finns på webbsidan riksdagen.fi/ungdomsparlamentet. Sista anmälningsdag är den 17 november 2023.
Under Ungdomsparlamentets plenidag får deltagarna lära sig mer om utskottsarbetet, samtala med riksdagsledamöter samt delta i plenum, där ministrar svarar på elevernas frågor. Programmet avslutas med riksdagens talmans mottagning.
Vi erbjuder material och stöd för förberedelser inför plenidagen.
Resekostnaderna för elevledamöter som deltar i Ungdomsparlamentet kan ersättas enligt statens resereglemente. Resekostnader ersätts endast för de skolor, vars elever och elevkårsstyrelse deltar i förberedandet av muntliga frågor till Ungdomsparlamentet. Resekostnader ersätts endast för elevledamöter, för journalistelevers och lärares rese- och logikostnader står kommunerna.
Mer information om elevernas deltagande och kriterier för ersättande av resekostnader publiceras i början av november på riksdagens webbsida (https://riksdagen.fi/ungdomsparlamentet), och den skickas också åt anmälda skolor i december.
Mer information
tiina.karhuvirta[at]opinkirjo.fi

Detaljer

Start:
1.9.2023
Slutar:
17.11.2023
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , , , , , ,

Arrangörer

Opinkirjo
Eduskunta

Webbutiker

Hymy-webbutiken

Här kan du beställa Solskenstatyer och diplomer till skolor och andra läroanstalter.

Gå till Hymy-webbutiken

Läroriks webbutik

Här kan du beställa avgiftsfritt material för undervisning och fostran. I butiken hittar du också Hymy-produkter med vilka du kan uppmärksamma någon på din arbetsplats eller som du kan ge i gåva på någons bemärkelsedag.

Gå till Läroriks webbutiken