Siirry sisältöön

Valotyöpaja

Valotyöpaja-kokonaisuudessa (6 tuntia) perehdytään valoilmiöihin ja valotaiteen perusteisiin. Tavoitteena on saada oppilaat ymmärtämään valon ja varjon yhteistoimintaa ja katsomaan lähiympäristöä valaistuksen näkökulmasta. Lisäksi tutkitaan kameran pitkän valotusajan ominaisuuksia, eli miten valaisimilla pystytään piirtämään valojuovia erilaisissa tiloissa.

Valotyöpajan työt onnistuvat parhaiten pari- tai ryhmätyönä. On tärkeää, että työskentelytilan saa pimeäksi tai käytössä on lisäksi pimeä tila. Kaikki kuvat otetaan pimeässä tilassa, jotta valomaalaus onnistuu. Välineistä tarvitaan aluksi vain kamera (myös kaikista halvimmat kamerat soveltuvat hyvin valomaalaukseen), ledejä ja nappiparistoja.

Kokonaisuuden on koonnut: Jukka Laine

Tuntien aihepiirit:

  1. Valonlähteet ja valoilmiöt
  2. Valomaalaus
  3. Varjoasetelmat pienoisnäyttämöllä
  4. Sabluunat valomaalauksessa
  5. Valomaalausrenkaat
  6. Valomaalatut muotokuvat

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

Teemakokonaisuus: Valotyöpaja

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan