Siirry sisältöön

Sään tutkiminen

Teemakokonaisuudessa Sään havainnointi (6 tuntia) tutustutaan jo hieman haastavampiin sääilmiöihin, kuten ilmanpaineeseen ja ilmankosteuteen, tehdään pilviä ja pohditaan miten tuulta voi mitata. Lämpötila on yhteydessä melkein kaikkiin sääilmiöihin, joten sen mittaamiseen on tarjolla erilaisia kokeellisia tehtäviä. Koska aistihavainnot eivät ole aina tarkkoja, on tärkeää ymmärtää, myös miten rakennetaan ja hyödynnetään mittausvälineitä.
Kokonaisuuden ovat koonneet: Satu Lyytikäinen ja Merike Kesler

Tuntien aihepiirit:

  1. Ajanmittausvälineet
  2. Ilmankosteus
  3. Ilmanpaine
  4. Pilvet
  5. Tuuli
  6. Lämpötila

Muista aina työskennellessäsi turvallisuus. Varmista ennen työskentelyn aloittamista, että kaikki välineet, aineet ja tarvikkeet sopivat kohderyhmällesi. Vaikka useat työohjeet ovatkin helppoja, ne on tarkoitettu aikuisten ohjaajien käyttöön. Lasten ja nuorten työskentelyä on aina valvottava, eikä Opinkirjo ota vastuuta työskentelyn aikana sattuneista tapaturmista.

 

Teemakokonaisuus: Sään tutkiminen

Verkkokaupat


Hymy-verkkokauppa

Täältä voit tilata Hymy-veistoksia ja kunniakirjoja kouluihin ja muihin oppilaitoksiin Hyvän toveruuden kilvan palkinnoiksi.

Siirry Hymy-verkkokauppaan

Opinkirjon verkkokauppa

Täältä voit tilata maksuttomia materiaaleja opetuksen ja kasvatuksen tueksi. Kaupasta löydät myös Hymy-tuotteita työyhteisön hymylle tai lahjaksi merkkipäivänä.

Siirry Opinkirjon verkkokauppaan